Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyjíždí první Budějovický ORIENTakční EXPRESS

Příjemný začátek studia mohou prožít studenti prvních ročníků z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Od 10. do 16. října je pro ně připraven koktejl z kulturního života v krajské metropoli. Cílem akce je ukázat studentům, co a kde se v průběhu týdne v Budějovicích děje.

Program týdenního ORIENTakčního EXPRESSU je rozdělen na dvě části. První tvoří kulturní program, na kterém se podílí řada českobudějovických kulturních organizací i samotní studenti Jihočeské univerzity. Univerzitní nováčci tak mohou navštívit koncerty, workshopy, divadelní představení. Na některé se dostanou úplně zadarmo, jinde získají slevu. Druhá část akce je soutěžní. Podaří-li se účastníkům ORIENTakčního EXPRESSU najít během týdne správné odpovědi na deset otázek, čekají na ně krásné kulturní ceny! Soutěžní leták je k dispozici na univerzitě, rozdávat jej na fakultách budou členové Studentské rady. Studenti si mohou leták vyzvednout i v Akademické knihovně - v přízemí u info pultu a u obou výpujčních pultů - nebo na recepci Rektorátu a Filozofické fakulty.

Vyplněný leták soutěžící musí poslat do 17. 10. na mail: orientexpress.cb@gmail.com. Odměnou jsou permanentky, volné vstupenky a další ceny „ORIENTakční EXPRESS je mimo jiné prvním konkrétním výsledkem intenzivnější spolupráce mezi radnicí a univerzitou. České Budějovice jsou hrdým univerzitním městem, ve kterém mají sídlo i významné ústavy Akademie věd. Vysokoškolští studenti navíc představují přibližně jednu šestinu populace celého města. Rádi bychom proto všem začínajícím vysokoškolákům dali jasný signál, že stojíme o mladé a kreativní lidí a že spolu s nimi chceme vytvořit město, z něhož nebudou odcházet, ať už za dalším studiem nebo za živobytím,“ říká k pilotnímu projektu orientačního týdne českobudějovický primátor Juraj Thoma.

"Chceme touto akcí zpříjemnit posluchačům prvních ročníků začátek studia na Jihočeské univerzitě a motivovat je, aby se v budoucnu víc zapojili do dění na univerzitě i ve městě. Protože jde o nultý ročník, nedokážeme přesně odhadnout, jak velký bude zájem prváků,“ dodává Jiří Váňa z oddělení vnějších vztahů a komunikace Jihočeské univerzity.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, studium, univerzita, Jiří Váňa, Juraj Thoma, Akademie věd České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyjíždí první Budějovický ORIENTakční EXPRESS  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.