Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vltavotýnská výstava představí autory ze šesti zemí světa

Slavnostní vernisáží bude nadcházející sobotu v 16 hodin zahájen v prostorách Městské galerie U Zlatého slunce v Týně nad Vltavou již devatenáctý ročník prestižní výstavy Vltavotýnské výtvarné dvorky. Letos se tady představí 76 autorů ze šesti zemí světa.

„Letošní rok veřejnost potěší svými uměleckými díly nejen naši autoři, například akademický malíř Adolf Born, akademický sochař Olbram Zoubek, akademický malíř Karel Demela, akademický malíř Vladimír Suchánek, umělecký fotograf Jan Saudek, ale i výtvarní umělci z Německa, Moldávie, Švédska, Španělska a Kanady,“ uvedla autorka projektu Vltavotýnských výtvarných dvorků a galeristka Marie Hanušová.

Akci osobně zaštítil hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. „Jde o kulturní událost, která svým významem překročila nejen hranice jihočeského regionu, ale i celé České republiky. Devatenáct let trvání této výstavy svědčí o její kvalitě a zaslouží si pozornost hlavně díky účasti řady významných umělců,“ řekl hejtman.

Městská galerie v Týně nad Vltavou vznikla v roce 1996 a od té doby se v ní, při individuálních a souborných výstavách, představilo 550 autorů.

„Těší nás stále narůstající zájem předních výtvarných umělců a musím dodat, že díky angažmá a práci galeristky Marii Hanušové, které si nesmírně vážíme a samozřejmě dále za podpory Jihočeského kraje či dlouhodobých sponzorů, se výstava Vltavotýnské výtvarné dvorky stala jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí na jihu Čech,“ zdůraznil starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek.

Tisková zpráva
Foto: www.tnv.cz

Štítky Vltavotýnské výtvarné dvorky, Městská galerie U Zlatého slunce, Týn nad Vltavou, výstava, akademický malíř, Jan Saudek, Adolf Born, Olbram Zoubek, Vladimír Suchánek, Česko, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, vernisáž, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavotýnská výstava představí autory ze šesti zemí světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.