Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: V Budějcích jsou lidi Happy. Na jeden záběr a s knihou!

V Českých Budějovicích vznikl další díl do série videoklipů inspirovaných posledním hitem Pharella Williamse, tentokrát šlo skoro o život. Různorodá skupinka lidí se sešla v sobotu ráno v parku Na Sadech s tím, že chtějí natočit video pro dobrou věc. Nakonec vznikla imitace klipu Happy.

Celé video je natočené na jeden záběr, aby umožnilo vyprávět ‚příběh knihy‘. Takový přístup má ovšem svá rizika, zvláště, když přes naplánovanou trasu vede hlavní silnice.

„Řekli jsme si, že to natočíme najednou, bude to tak spontánnější. Ve videu tím vznikly vtipné situace, za tančící dívkou projede uklízecí vůz, cizí lidé se zastavují a okukují. Nejtěžší byl úsek s přechodem pro chodce, samozřejmě vždycky vyšla červená a museli jsme tak vběhnout do silnice. Autům se zastavovat nechtělo. Jeden řidič na nás dokonce začal zběsile troubit a najíždět, ale nakonec všichni přežili ve zdraví,“ vzpomíná s úsměvem Vojtěch Nárovec, který klip natáčel.

Ve videu si skupina lidí předává knihu a nakonec ji věnují do sbírky pořádané pro festival Literatura (ne)žije! Knihy mohou lidé nosit do konce dubna do literární kavárny Měsíc ve dne v Nové ulici v Českých Budějovicích.

Během festivalu budou přeneseny na náměstí a všichni návštěvníci si budou moci vybrat a odnést jakoukoliv knihu, která je zaujme. Za několik prvních týdnů sbírky lidé přinesli přes tisíc knih a jejich počet rychle roste.

ČTĚTE TAKÉ: Literární festival nabídne sběr knih i divadlo bezdomovců

Napsal Jakub Štěpán
Tisková zpráva

Štítky Literatura (ne)žije!, festival, literatura, České Budějovice, Happy, Pharell Williams, kniha, Na Sadech, Jakub Štěpán, Měsíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Budějcích jsou lidi Happy. Na jeden záběr a s knihou!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.