Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Lišově se bude slavit všude

Lišov ve dnech 9. a 10. září ožije velkoryse koncipovanými slavnostmi, které pořádá Město Lišov u příležitosti 100. výročí dostavění radnice a 335. výročí založení Schwarzenberského špitálu.

Městské slavnosti, nazvané Projížďka staletími, svým rozsahem a programem odpovídají oběma významným výročím. V pátek 9. září se v budově Schwarzenberského špitálu – nyní Muzeu F.M.Čapka – koná Slavnostní vernisáž výstavy obrazů „Pocta starým mistrům“ a výstavy, věnované  335. výročí založení Schwarzenberského špitálu, včetně  dobových reálií a dokumentace proměn budovy.

V sobotu 10. září pak na obyvatele i návštěvníky Lišova čeká na náměstí Míru od 14.30 bohatý kulturní a společenský program, ve kterém se mimo jiné představí Divadelní a šermířská společnost Zikmunda Wintera, s  Kramářskou písní o utopené svatbě a s pohádkou O Jeníčkovi a Mařence vystoupí děti z MŠ a ZŠ Lišov. Na programu je také Rožmberské vaření, hudební produkce kapely Dudlajda, barokní večer - ohňová show, šermířské vystoupení, barokní ohňostroj a na závěr koncert ABBA revival.
Připraveno bude také stylové tržiště, dobové stánky, řezbářská a malířská dílna, prezentace lišovských spolků a sdružení, hry pro děti i dospělé a ukázky výrobků truhlářské dílny SOU Lišov jako reprezentanta lišovské nábytkářské tradice.

V lišovské knihovně budou vystaveny městské kroniky, v zasedací síni lišovské radnice bude Výstava k výročí 100 let radnice, prezentace studií nové radnice,prezentace projektu ZŠ a MŠ Lišov „Lišovské rybníky“, výstava prací žáků ZŠ a MŠ Lišov - „Radnice očima Lišovských dětí“ a také fotoohlédnutí za minulými slavnostmi.

Lišov zkrátka bude o víkendu nejen městem nábytku, ale také městem oslav, zábavy a také úcty k tradicím.

Štítky Lišov, slavnost, radnice, Zikmund Winter, ABBA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lišově se bude slavit všude  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.