Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Jihočeském divadle to připomínalo party u Gatsbyho

Česko zažilo ze soboty na neděli velkou premiéru, a totiž Noc divadel. V Evropě je tento výjimečný den zavedený od roku 2008, do Čech ale přišel až letos a zaznamenal mimořádný úspěch.

V čtyřiadvaceti městech České republiky se otevřely dveře divadel a do programu se zapojilo přes osmdesát souborů. Mezi nimi i herci z Jihočeského divadla.

Noc divadel v budějckém hereckém svatostánku započal představením Škola základ života. Od osmi hodin se pak divadlo otevřelo všem návštěvníkům a nabídlo rozmanitý program.

Samotní herci provázeli prostory divadla od foyer až po maskérnu, baletní sál či vlásenkárnu. Maskérka pak předvedla svůj um - ženu z publika nalíčila na muže a z muže pak udělala fešnou padesátnici.

Nálada byla uvolněná a bezprostřední. K poslechu i tanci vyhrávalo swingové trio Avalon a v prostorách divadla to svou atmosférou připomínalo party u Gatsbyho, a to nejen díky tématu večera, totiž třicátých let.

Většina návštěvníků pojala dress code stylově a dámy v šatech ozdobených pírky a muži v oblecích i kloboucích dotvářeli celkový dojem a do divadelních interiérů se skvěle hodili. Po deváté hodině večerní pak na pódiu vystoupil operní sbor a zazpíval několik gospelů a spirituálů.

Diváci byli nadšení! V sále byl přítomen i ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták. Nechyběl ani stylový fotokoutek s dobovým velorexem, kde si mohli zájemci udělat památeční fotografii přímo z polaroidu.

Noc divadel se letos poprvé konala i v Belgii a Bulharsku. První ročník této akci v Jihočeském divadle má ambice zpopularizovat divadlo a přitáhnout tak lidi, kteří k němu mají stále daleko.

Štítky Noc divadel, Jihočeské divadlo, České Budějovice, divadlo, Česko, Evropa, Škola základ života, Jiří Šesták, Avalon, Belgie, Bulharsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském divadle to připomínalo party u Gatsbyho  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.