Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Café klubu Slavie se v pátek skončilo s hulením

V pátek večer to Budějcích opravdu žilo. Kromě slovenské zpěvačky Kristiny se v jihočeské metropoli objevila chlapecká taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 Smíchova, jak se Mig 21 prezentují na svých facebookových stránkách.

Tahle ´chlapecká´ kapela odehrála v pátek večer báječný koncert v prostorách Café klubu Slavie. V pořadí osmé vystoupení v rámci jejího turné Šňůra Tour si Budějčáci užili na plný pecky.

Lístky byly vyprodané a milovníci hitů jako Snadné je žít nebo soundtracku k filmu Muži v naději Chci ti říct se začali scházet už před sedmou hodinou večerní.

Jaké bylo překvapení, když koncert začal téměř načas, ačkoliv kapela dorazila do Budějc s nemalým zpožděním - a tím pádem se ani nedostalo na Budějckou Drbnu, aby udělala rozhovor s Jirkou Macháčkem.

Atmosféra v klubu byla skvěle nadupaná. Ačkoliv tam nebylo téměř k hnutí, Budějčáci si vystoupení užili na maximum. Zazněly pecky jako Malotraktorem, Máma se vrací nebo nová studiová píseň Mávej, kterou Mig 21 hrají už dva roky.

Až nyní se ale rozhodli představit ji touto cestou i s videoklipem. Píseň je přetextovaná klasika od Franka Sinatry My way. Jirka Macháček si jí předělal podle sebe a podle stylu kapely a vznikla tak velice povedená věc s notoricky známou melodií. Posluchače zaujme hned první verš, kde se zpívá „Končím s hulením...“

Koncert se povedl i z audiovizuálního hlediska, na které si členové kapely potrpí. Retro kostýmky, promítání na stěnu a jiné hračičky tematicky laděné s texty písní.

Velká show a charismatický Macháček. Tak by se dal shrnout výstup téhle kapelky, která na české scéně působí již od roku 1998. Mig 21 jsou skupinou, která se skvěle hodí na takové klubové scény, jako je například v Café klubu Slavie. Komornější prostředí jim sluší o mnoho víc, než velká festivalová stage.

Do konce jejich turné zbývá ještě šest listopadových koncertů. Pokud je tedy milujete stejně, jako Budějcká Drbna, neváhejte vyrazit třeba do Prahy. Stojí to za to!

Štítky Mig 21, Café klub Slavie, České Budějovice, koncert, hudební skupina, Praha, Jiří Macháček, Smíchov, Drbna.cz, Muži v naději, Frank Sinatra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Café klubu Slavie se v pátek skončilo s hulením  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.