Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Babovřeskách padaly facky, Žilková propleskla Kikinčuka

Komedie Zdeňka Trošky Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny se v jižních Čechách natáčí už třetím týdnem a teď přišla řada i na facky. Tedy konkrétně na fackovací scénu, když přes ústa dostal starosta Babovřesk Stehlík, kterého hraje Pavel Kikinčuk.

Italové mají na fackovačky Buda Spencera s Terencem Hillem. My máme Helenku Růžičkovou a Standu Třísku.V Troškově trilogii Slunce seno a pár facek padaly facky a v závěrečné scéně se mlátil nakonec každý s každým.

Také ve filmu Babovřesky si milovníci fackovacích scén přijdou na své. V Dobčicích, kde filmaři našli lokaci fary a domu starosty Stehlíka, padaly facky jako vyšité. Konkrétně jich pár dostal starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) od faráře Petra (Lukáš Langmajer). Svého manžela nešetřila ani paní starostová (Veronika Žilková).

„Několikrát jsme to zkoušeli, ale raději jsme jeli rovnou ostré záběry. O Pavla Kikinčuka jsme měli strach, dostal hned několikrát. Od faráře pěstí a od své ženy Libušky kopanec. Ale myslím, že to dopadlo dobře a pro Pavla Kikinčuka, kterého znám třicet let, bez úhony. Prostě starosta dostal od faráře na hubu,“ podotkl ke scéně režisér a autor scénáře Zdeněk Troška.

Komedie z vesnického prostředí bude plná zajímavých zvratů, humorných až neuvěřitelných scén. Ale právě takové jsou přesně ze života. „V životě to tak bývá a často jsou situace, které by si ani ten nejlepší scénárista nevymyslel. Ale tady jsme hodně čerpali z reálu. A slibuji, že někteří se v tom i poznají,“ dodal Zdeněk Troška, kterého těší vstřícnost, s jakou obyvatelé obcí, kde se film natáčí, ke štábu přistupují.

„Za chvíli se nevejdu do jediných kalhot, protože lidi jsou strašně hodní, nosí nám koláče, buchty a jiné dobroty. S čistým svědomím mohu říct, že naši lidé, ať už herci či členové štábu, na natáčení opravdu hlady netrpí,“ uzavřel se smíchem režisér a známý milovník jídla.

Komedie Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny se na jihu Čech bude natáčet až do 3. července. Premiéra je plánována na 14. února 2013.

ČTĚTE TAKÉ: Padla první klapka, Troška začal točit Babovřesky

Tisková informace
Foto: Produkce filmu - Vojtěch Resler

Štítky Pavel Kikinčuk, Zdeněk Troška, Veronika Žilková, film, Jihočeský kraj, Terence Hill, Lukáš Langmajer, Slunce, seno, jahody, Dobčice, Česko, Babovřesky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Babovřeskách padaly facky, Žilková propleskla Kikinčuka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.