Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úchvatná narozeninová párty. Audiovizuální show na počest Budějc nezklamala

A je po všem… Dlouho očekávané oslavy 750. výročí od založení Budějc, respektive jejich velkolepé zahájení, jsou minulostí. Tisíce lidí si včera večer užily nádhernou vizuální show, která byla chvílemi skutečně strhující, ohňostroj a pořádnou dávku energické muziky.

Celá sláva začala v 17 hodin. Jako první se na scénu postavila jihočeská stálice He Band, která rozbalila jiskřivé reggae. Pokud si někdo myslel, že kapela bude hrát pro několik skalních, protože většina lidí přijde až na hlavní bod programu, byl na omylu. Hned od začátku bylo před pódiem skutečně husto, takže měli He Band velmi slušnou podporu. A že si svůj set užívali!

A lidé neustále přicházeli ze všech stran, takže atmosféra postupně houstla. Koncertu Lucie Bílé, která s noblesou sobě vlastní nastoupila na scénu chvíli po 18. hodině, už přihlíželo naplněné náměstí. Bohužel zvuk na některých místech zanikal, takže ne každý si vystoupení nejoblíbenější tuzemské zpěvačky užíval tak, jak si nejspíš představoval.

Je to škoda, protože Lucka neponechala nic náhodě a sázela jednu pecku za druhou. Její koncert měl spád, hudebně a pěvecky byl naprosto precizní a celkově nepostrádal duši, což se některým interpretům na podobných akcích stává. Žádná chladná oficialita. Naopak! Plnohodnotný koncert se vším všudy.

V 19 hodin už ale byla většina návštěvníků nervózní, protože se schylovalo k vrcholu celé akce - k audiovizuální show, které mělo předcházet vytvoření živého srdce města. A tak se skutečně stalo. Lidé pozvedli své mobily a zamířili s nimi směrem k obloze, kde poletovala kamera, která vše snímala. Každý z nás se tak na okamžik stal přímým účastníkem oslav.

FOTOGALERIE: Zahájení oslav 750. výročí od založení Budějc očima čtenářů

O chvíli později se rozzářila kašna, přičemž následoval videomapping na radnici. Že to byla nádhera, o tom není třeba pochybovat. Tyto vizuální efekty jsou zkrátka dechberoucí a ocení je snad všechny generace. Program byl zároveň vymyšlen tak, že se diváci dozvěděli i nějaké ty zajímavosti z historie města. Vše vyvážené tak, aby pozornost lidí neochabovala, naopak vše gradovalo až do nádherného ohňostroje.

Před půl devátou z celé akce zbyla jen vzpomínka. A vzpomínka jistě silná. Tříhodinový program byl naprosto dostačující, měl své vrcholy, milé i emotivní chvíle...

„Byla to paráda, vizuální show omračující, viděla jsem něco takového vůbec poprvé,“ hodnotila jedna z návštěvnic. „Lidí bylo plno, ale žádná tlačenice, které jsem se obávala. Takže oslavy hodnotím pozitivně. Byly důstojné.“

Slovo důstojné je v tomto případě skutečně na místě. Každopádně - šampáňa a dorty ještě nezandávejte. Akcí k tomuto významnému výročí bude po celý rok několik. A pokud budou všechna takto vydařená, máme se na co těšit.

Závěrem bychom měli dodat, že ačkoliv oficiální program skončil chvíli po 20. hodině, mnozí účastníci si ještě zašli na počest svého oblíbeného města připít do místních restaurantů. Ostatně zmíněná šampáňa už bouchala přímo na náměstí. Někteří prostě narozeniny jihočeské metropole nepodcenili. Tak vše nejlepší! A za 50 let se těšíme na další podařenou párty.

Foto: Jan Homolka / Art4promotion

Oslavy 750. výročí od založení města

Středa, 11. března 2015, 04:04

Oslavy 750. výročí od založení města
Oslavy 750. výročí od založení města

Štítky oslavy města, České Budějovice, 750.výročí, audiovizuální show, program, ohňostroj, Magické Budějovice, He Band, Lucie Bílá, slavnost, Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úchvatná narozeninová párty. Audiovizuální show na počest Budějc nezklamala  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.