Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Troška začne příští týden natáčet Babovřesky 2

Do roka a do dne... tak zněl po únorové premiéře slib režiséra a scénáristy Zdeňka Trošky, spoluscénáristy a asistenta režie Marka Kališe a producentky Dany Volákové. Pokud bude komedie Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny úspěšná a divákům se bude líbit, sejdeme se na dvojce.

Nikoliv na dvojce vína, ale na natáčení dalšího dílu. A tak se taky stalo. Krátce po šedesátých narozeninách Zdeňka Trošky - se stejnými tvůrci, stejnými herci a ve stejných lokacích padne první klapka natáčení pokračování filmu Babovřesky 2.

Konkrétně v pátek 24. května ráno v jihočeském Pištíně, kde jsou po loňsku na filmaře už zvyklí. Natáčení bude probíhat celkem 31 dní.

Milovníci klasických ´troškovských´ košilatých komedií se mají opět na co těšit! V Babovřeskách 2 budou zase řvát báby. Drb opět bude střídat drb, pomluva pomluvu. A ani o nedorozumění a typicky jihočeskou laskavou taškařici z vesničky ve stylu selského baroka nouze nebude.

„Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, věděli jsme, že se to lidem snad bude líbit, že se u toho budou bavit. Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský, a že si diváci, ale i herci ´vynutí´ druhý díl. A já jsem za to nesmírně rád! To je moje největší odměna za film, to je můj největší Oskar, to je můj největší honorář - spokojený a nadšený divák. A my se s naším týmem, v čele s paní producentkou Danou Volákovou, budeme snažit, aby dvojka byla neméně veselá, ale i napínavá. A aby všem zase tekly slzy, a to od smíchu,“ řekl autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

Nová komedie Babovřesky 2 bude dvaadvacátým filmovým počinem a desátou filmovou komedií režiséra Zdeňka Trošky. Scénář k filmu napsalo podle námětu Luboše Draganovského Zdeněk Troška a Marek Kališ.

Ke stávajícím lokacím jako jsou Dobčice, Záboří, Pištín, Dřítěň, Netolice a Hluboká nad Vltavou přibydou nová místa - konkrétně obec zapsaná na seznamu UNESCO Holašovice a wellnes hotel v Malých Chrášťanech.

Premiéra filmu je naplánována na 20. února příštího roku.

Tisková zpráva

Štítky Babovřesky 2, natáčení, Zdeněk Troška, jižní Čechy, komedie, režisér, Marek Kališ, film, Babovřesky, Světové dědictví UNESCO, Pištín, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Troška začne příští týden natáčet Babovřesky 2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.