Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Troška bude u Budějc točit novou komedii Babovřesky

Už 22. května začne scénárista a režisér Zdeněk Troška v jižních Čechách natáčet nový film Babovřesky ... aneb z dopisu venkovské drbny. Diváci a milovníci jeho klasických veselých komedií se mohou těšit na známé herecké tváře a spoustu legrace.

Komedie se bude odehrávat v jihočeských vesničkách ve stylu selského baroka. Děj nás tedy zavede do Pištína, Záboří, Dobčic a Netolic. Na obrazovkách budeme v lehkém nadhledu a komediální nadsázce sledovat vršící se řadu až neuvěřitelných souher náhod a nedorozumění, které zamotají hlavu aktérům příběhu v obci Babovřesky kdesi u Budějc.

Podtitulek ´z dopisu venkovské drbny ´ napovídá, že na scénu vstoupí místní zbožné ženy v čele s Horáčkovou, takzvanou univerzální drbnou, která pracuje na obecním úřadě a sedá v kostele v první lavici. O všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát a přivlastňuje si právo do všeho zasahovat a mluvit. A právě do této vísky koncem jara přijíždí nový farář. Zbožné ženy čekají váženého starého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovně založený asi třicetiletý kluk. A tím to vlastně všechno začíná.

Ve filmu rozhodně nebudou chybět svérázné vesnické postavičky v podání známých českých herců. Do hlavních rolí tvůrci obsadili Veroniku Žilkovou (starostová), Janu Synkovou (drbna Horáčková), Lukáše Langmajera (farář), Lucii Plekancovou Vondráčkovou (Ivana), Pavla Kikinčuka (starosta) a Martina Krause (Adam). Dále se ve filmu objeví Miroslav Noga, Jiří Pech, Lubomír Kostelka, Norbert Lichý a mnoho dalších.

O tom, že některé věci v této chystané letní komedii mají reálný základ, a že vlastně všechno tak nějak vychází ze života, přesvědčuje i Zdeněk Troška. „Vesnička s fiktivním názvem Babovřesky vznikla přesmyčkou obce Žabovřesky, kde můj asistent a spoluautor scénáře Marek Kališ bydlí i se svou rodinou. Někteří se ve filmu možná i poznají. Nechybí třeba ani místní drbna ´Božena Němcová´, ale i další reálná jména, která jsem tak trochu přenesl do samotného děje,“ říká režisér a autor scénáře.

Babovřesky … aneb z dopisu venkovské drbny je už jedenadvacátým filmovým počinem a devátou komedií Zdeňka Trošky. Premiéru plánuje produkce Nogup agency na jaro 2013.

U natáčení nebude chybět ani Budějcká Drbna, takže se za pár týdnů můžete těšit na reportáž přímo z ´placu´!

Štítky komedie, film, Zdeněk Troška, České Budějovice, Babovřesky, Jihočeský kraj, Veronika Žilková, Miroslav Noga, Jana Synková, Norbert Lichý, Lubomír Kostelka, Lukáš Langmajer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Troška bude u Budějc točit novou komedii Babovřesky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.