Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třídenní Aiwa! festival navodí orientální atmosféru

Každý podzim nabízí orientální taneční scéna v Českých Budějovicích velké množství tanečních akcí a rozmanitých show, na kterých se představují jednotlivé taneční školy, které chtějí předvést veřejnosti půvab orientálního tance, ale také nalákat nové zájemkyně o tanec z řad diváků.

V případě taneční skupiny Aiwa!Tribe se však letos bude jednat o trochu jinou záležitost. Celá akce je opravdu velkoryse pojatá a prezentovaná jako festival orientální kultury, hudby a tance.

Této charakteristice odpovídá i bohatý program celého festivalu, který se bude konat v prostorách ArtIGY v Českých Budějovicích ve dnech 2. až 4. listopadu.

Hlavní festivalový den bude nadcházející sobota, kdy od 11 do 17 hodin bude probíhat taneční otevřená scéna (open stage) pro přihlášené tanečnice a taneční soutěž o drumsolistku roku, která bude hodnocena jak odbornou porotou, tak i diváky.

Na pozadí taneční scény návštěvníci mohou procházet bazar orientálních kostýmů, šperků a nejrůznějších tanečních pomůcek, pro zájemkyně je připraven workshop zdobení tanečních kostýmů, výroby šperků a pódiového líčení. Dále je připraven křest nové knihy Kostýmy pro orientální tanec, jehož součástí bude módní přehlídka orientálních kostýmů.

Současně s bohatým orientálním programem bude probíhat v předsálí ArtIGY Fler show - setkání takzvaných tvořivých rukou, prodej jejich výrobků a ukázky tvorby. Účast přislíbilo více než 60 kreativistek. Fler připravil i rukodělné aktivity pro děti, takže se nemusíte bát přijít s celou rodinou za zvýhodněné vstupné, o děti bude dobře postaráno a program zajištěn.

O zdravou a chutnou stravu se na festivalu bude starat Bio restaurace Spirála - kdo je znáte, víte, že si báječně pochutnáte. A kdo ne, tak se máte opravdu na co těšit!

Ve večerních hodinách od 19 hodin se bude konat taneční show pořádající skupiny Aiwa!Tribe a jejich hostů (Badriyah, Warda a další), kde tanečnice představí své choreografie v různých stylech na rozmanitou nejen orientální hudbu.

Hlavním hostem festivalu bude skvělá Badriyah, mimo jiné členka týmu Bellydance Evolution a Vicemiss Bellydance of Europe. Přijďte se pokochat jejím finálovým vystoupením ze soutěže Bellydancer of the Universe, kde obsadila třetí místo.

V neděli povede Badriyah také dva taneční semináře (tarab a shaabi), na které se můžete přihlásit již nyní na stránkách www.aiwatribe.cz.

Taneční seminář je plánovaný i na páteční odpoledne, a to s Wardou, tanečnicí a lektorkou ruského původu, která je také držitelkou řady mezinárodních ocenění. Warda vás naučí velmi impozantní tanec ve stylu tango fusion, v jehož stylu a provedení vyniká.  I na tento seminář se můžete přihlásit prostřednictvím výše uvedených webových stránek.

Cena jedné vstupenky na večerní show je 250 Kč a vstupenky je možné zakoupit nebo rezervovat na khalida@volny.cz , kde se dozvíte i podrobnější informace k plánované kulturní akci.

Soutěž o vstupenky

Volné lupeny na Aiwa! festival si ale můžete díky Budějcké Drbně vyhrát. Odpovězte na následující otázku prostřednictvím e-mailu na adresu redakce@budejckadrbna.cz a počkejte, zda budete vylosováni.

Ze všech správných tipů, které obdržíme do čtvrtečního poledne, vylosujeme dva šťastlivce, kteří získají po jedné vstupence.

V jakém roce skončila Badriyah třetí na Bellydancer of the Universe?

A) 2000
B) 2004
C) 2012

Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a číslo mobilního telefonu, abychom mohli výherce bezprostředně po losování kontaktovat.

SOUTĚŽ SKONČILA

Badriyah vyhrála soutěž Bellydancer of the Universe v roce 2012. Správně je tedy možnost C.

Po jednom lístku na festival získaly čtenářky Budějcké Drbny Lenka Husová a Eva Procházková. Blahopřejeme!

Tisková zpráva

Štítky Aiwa! festival, České Budějovice, pozvánka, soutěž, festival, Aiwa, tanec, vstupenka, styl, tanečník, Drbna.cz, břišní tanec, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třídenní Aiwa! festival navodí orientální atmosféru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.