Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třetí den Majálesu: Piknik i orchestr pod širým nebem

Celý týden utíká neskutečným tempem a Budějčáci se vůbec nestíhají nudit. I středa nabídla pestrý program Budějovického Majálesu protkaný těmi nejlepšími akcemi. Drbna byla opět u toho a nabízí krátké reporty z míst, kam během třetího dne festivalu zavítala spolu s Budějčáky.

Studentské jamování

Jako každý den bylo na programu studentské jamování na nábřeží řeky Malše a sadů kolem Mlýnské stoky. Program tady probíhal kontinuálně celé odpoledne a kolemjdoucí tak byli svědky hudebních, divadelních i jiných vystoupení. Během studentského jamování se všem představují studenti středních škol a gymnázií, kteří se připravují nejrůznější programy a nápady.

Majálesový běh

Jelikož nechtějí organizátoři Majálesu přispívat pouze k zábavě a nicnedělání, připravili si na středeční odpoledne také majálesový běh pro všechny sportovní nadšence. Současně s touto aktivitou probíhala ve Stromovce majálesová bojovka, a tak trasa běhu, čítající lehce přes pět kilometrů, vedla okolo řeky Malše k Malému jezu, zpátky do centra k letnímu kinu, poté přes Stromovku a most u plovárny na Sokolský ostrov. Běhu se zúčastnilo přes deset běžců.

Program v majálesové kavárně

Celý den probíhal program i v pověstné kavárně na Sokolském ostrově, centru dění Budějovického Majálesu. Program tvořený přednáškami, hudebními vystoupeními a dalšími akcemi si pokaždé našel své příznivce, a tak se celý den v bílém stanu nenašlo prázdné místo. Ti, co například v úterý nestihli kapelu The Duffs na Grilovačce VŠTE, si ji mohli poslechnout právě na Sokoláku. Programu bylo samozřejmě více a díky relativně hezkému počasí se Majáles celý den těšil velké oblibě.

Majálesový piknik s CBArchitekturou

Navzdory chladnějšímu počasí se uskutečnil oblíbený piknik na Zlatém mostě. Naštěstí nepršelo a ke štěstí tak nechybělo dočista nic. Dobré jídlo, pití, houpačka, zelený trávník, kytičky a hlavně kvalitní společnost přátel, kteří si takovouto výjimečnou akci nenechají ujít a zároveň je neodradila škaredá předpověď počasí.

Orchestr na náměstí Přemysla Otakara II.

O netradiční a velice příjemný zážitek se postaral orchestr opery Jihočeského divadla, který naladil nástroje přímo pod Samsonovou sochou. Sluníčko svítilo, struny nepopraskaly a z nástrojů se linuly jen ty nejvytříbenější tóny. A pokud ne, tak to stejně nikdo nepoznal. Neobvyklou kulturní vložku poskytl i dirigent z Argentiny Mario De Rose, který na několik okamžiků přenechal svou taktovku zájemcům. Ti si pak mohli vyzkoušet, jaké to je udávat rytmus celému orchestru.

Napsali Šárka Kotzinová a Jan Homolka

Budějovický Majáles 2014: Den třetí

Čtvrtek, 15. května 2014, 21:45

Budějovický Majáles 2014: Den třetí
Budějovický Majáles 2014: Den třetí

Štítky Budějovický Majáles 2014, čtvrtek, orchestr, Malše, majáles, Jihočeské divadlo, Přemysl Otakar II., Mlýnská stoka (České Budějovice), Jan Homolka, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí den Majálesu: Piknik i orchestr pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.