Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tata Bojs v sobotu roztancovali budějckou Slavii

Kdo v sobotu 26. listopadu zavítal nejenom na adventní náměstí, ale následně i na hudební událost jihu Čech, tak doslova nelitoval. V rámci svého turné Ležatá osmička tour zavítala, jak řekl sám Mardoša, skoro do roka a do dne zpět do Budějc, nebojím se říct, jedna z nejlepších současných českých kapel Tata Bojs.

Při této události nás tam bylo 450, čímž se prostor Slavie zcela naplnil. Je vidět a cítit, že ´kluky´ z Tata Bojs jejich autorská hudba baví a přenáší tuto energii i na obecenstvo. V dnešní době je přímo zázrak roztancovat s českým textem publikum, což se kapele podařilo hned několikrát. Zazněly, jak bývá zvykem, hlavně novinky, mezi které patří i píseň Opakování, tak i kousky s nádechem historie.

Na místě nebyl nikdo, kdo by si s kapelou nezazpíval, což je v dnešní době plné anglických textů považováno skoro zázrak a je to velmi příjemnou změnou. Já jsem si koncert neskutečně užil a myslím, že narvaná Slavie také. Možná ze mě mluví nostalgie, ale byl jsem v tomto prostoru po hodně dlouhé době na živém koncertě a pořád to tu dýchá nepopsatelným kulturním duchem.

Po skončení koncertu jsme mohli zajít do připravovaného café klubu Slavie v prostorách bývalé restaurace, kam za námi nakonec dorazila i část kapely. Hlavně dívkami ´obalený´ Milan Cais. Atmosféra byla příjemně přátelská, takže žádné hvězdy z Prahy jsme nepotkali, jen příjemné kluky s obrovským charismatem a přirozenou hravostí, která se promítá i do jejich precizně vypracované hudby.

Tata Bojs v červnu vydali po čtyřech letech nové album Ležatá osmička. To se ihned po vydání vyhouplo až na první místo domácí hitparády a od té doby stále patří u nás mezi nejprodávanější desky současnosti. Navíc bylo více než příznivě přijato kritikou a hlavně samotnými fanoušky skupiny.

Při volbě kapely roku mám už jasno! Nakonec musím zvolat, že „MOJE JEDINÝ PŘÁNÍ JE OPAKOVÁNÍ!“

Autor: Dave Matheu

Štítky Tata Bojs, hudební skupina, koncert, Česko, České Budějovice, Milan Cais, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tata Bojs v sobotu roztancovali budějckou Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.