Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světový svátek hudby přišla oslavit jen hrstka Budějčáků

Sobota se v jihočeské metropoli nesla ve znamení hudby. Budějčáci měli možnost zařádit si na charitativní Benefici pro Centrum Bazalka i na rockové hvězdy při Vítání léta. V centru se slavil světový svátek hudby, který se však nestal nejvyhledávanější událostí dne.

Akci otevřela skupina s názvem Cantus firmus. Renesanční hudba skvěle doplňovala atmosféru Piaristického náměstí, kde posedávalo několik lidí a odpočívalo u šálku dobré kávy. Další oslavující hudebníky bylo možné vidět na náměstí Přemysla Otakara II., kde už bylo lidí o trochu více.

„Je možné, že hodně lidí nepřišlo, protože dopředu nebylo jasné, jaké skupiny budou účinkovat. Ještě ke všemu došlo dnes ke změně a nějaká hudební vystoupení ubyla. Působilo to na mě dost nejistě, taky jsem se rozhodoval, jestli do města vůbec vyrazím,“ sdělil Budějcké Drbně svůj názor Pavel Kantůrek.

I přesto hrála skupina Big Band Symphonic jako o život a dirigent dokonce vyzýval diváky k tanci, jak je tomu prý v tento den zvykem ve Francii. Bohužel nikdo na druhém největším čtvercovém náměstí v České republice nenašel odvahu zatančit si charleston.

Budějcká Drbna hledala další hudebníky, kteří byli napsáni v programu, ale bohužel neměla to štěstí a například v ulici U Černé věže v daný čas nikoho neobjevila.

„Je sice hezké vědět, v kolik hodin koncert začíná, ale také by mělo být uvedeno, jak dlouho trvá. Jelikož takhle tu nejspíš běháme zbytečně a místo toho už jsme mohli poslouchat jinou kapelu někde jinde,“ řekla Lenka Maláková, kterou Drbna potkala v ulici Doktora Stejskala.

Třešinkou na dortu se stal jam session v podání dvou Francouzů v Čajírně a Kafírně. Ti se do Českých Budějovic dostali díky Francouzské alianci, která je na akci pozvala z Prahy, kde oba dva již několik let žijí.

Kytara spolu s bongem vytvářely perfektní atmosféru na místě, kde sice seděli jen tři posluchači, ale všichni byli z energicky nabitého vystoupení nadšení, a to včetně Budějcké Drbny.

Štítky Světový svátek hudby, České Budějovice, hudba, svátek, Drbna.cz, Náměstí Přemysla Otakara II., Piaristické náměstí, Alliance française, Francie, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový svátek hudby přišla oslavit jen hrstka Budějčáků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.