Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Švestkové trhy patří řemeslníkům i originálnímu zboží

Českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. ve čtvrtek obsadili stánkaři. Začaly tu tradiční Podzimní neboli Švestkové trhy, které trvají do soboty.

Náměstí lemuje více jak stovka stánků, ve kterých najdete tradiční české výrobky i řemeslníky s originálním zbožím. Někteří z nich svůj um na místě předvádějí, například řezbář, košíkář nebo dráteník. Uvidíte tu také malování keramiky či výrobu šperků. Celým náměstím se line vůně trdelníků, valašských frgálů a nechybí ani oblíbené stánky s burčákem a medovinou.

Zkrátka nepřijdou ani děti. Těm nejmenším slibují organizátoři loutkovou hernu a také dobový, dřevěný kolotoč na kliku. Odvážnější děti si mohou vyzkoušet přesnost v dobové střelnici. Na pátek a sobotu nachystalo svůj program také budějovické Hopsárium.

Na jednotlivce i kolektivy čekají dnes do 13 hodin vědomostní a dovednostní disciplíny. Sobotní program trhů oživí Hopsárium velkou nafukovací dráhou, po které se budou prohánět šlapací auta. Svézt se mohou nejen děti, ale i rodiče.

Švestkové trhy, jako každý rok, doprovází hudební vystoupení. Odpoledne jsou na programu Kameňáci. V sobotu dopoledne si můžete poslechnout country muziku a odpoledne se pak vrátíte do 60. a 70. let se skupinou Gama CB.

Švestkové trhy na náměstí Přemysla Otakara II.

Pátek, 10. října 2014, 09:20

Švestkové trhy na náměstí Přemysla Otakara II.
Švestkové trhy na náměstí Přemysla Otakara II.

Štítky Švestkové trhy, Podzimní trhy, náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Švestkové trhy patří řemeslníkům i originálnímu zboží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.