Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šťavnaté beaty osvěží festival Central Park Slavie

Tento týden pokračuje v prostoru letní scény Kulturního domu Slavie multižánrový festival Central Park Slavie. V červenci diváci mohli okusit týden věnovaný audiovizuální scéně a týden s folkem, který uzavřela svou show skupina Ukulele Troublemakers.

Ve středu festival znovu ožije. Tentokrát se setkáme s mladými i ostřílenými beatovými rockery. Užijete si funk, klasický rock, rock&roll, bluesrock, gipsy-jazz a mnohem více. Na každý den jsou připraveny dvě kapely s následnou afterparty v klubu.

„Letem světem proletíme jako vítr od středy do soboty. Letní scénu rozsvítí známé i méně známé tváře, aby nám ukázaly, že živá hudba má stále co nabídnout!“ zve jeden z pořadatelů festivalu Lukáš Zahradník.

Program odstartuje ve středu v 18.30 hodin osmičlenná třebíčská pohodová kapela Disconnexion, která vás svým funky stylem určitě rozpohybuje.

Následuje budějckému publiku známá skupina After Hours, která vznikla již v roce 2006 z členů bývalé úspěšné českobudějovické kapely In Memory. Vychází z klasického soundu 60. a 70. let ve spojení s popovou melodičností let devadesátých.

Zvuk je charakteristický silnými melodiemi, údernými refrény a kompaktně propracovaným spojením zpěvu, hammondek, klavíru, baskytary a bicích. Skupina mimo jiné nedávno natočila svůj první videoklip a určitě vás vtáhne na letní scéně Slavie do víru začínající noci.

Po 22. hodině se produkce přesune z venkovních prostor do blízkého Café Klubu Slavie, kde DJ Hellsmith naváže na rozjetý první den festivalu se svým výběrem funky-rock-popu.

Ve čtvrtek si pro vás pořadatelé přichystali rock v klasickém podání. Tento den totiž odstartuje legenda budějckého rocku Smutný Karel, a to již v půl sedmé večer.

Naváží na ně mladší ostřílení jihočeští muzikanti Mustang Bluesride se svou rock´n´rollovou show. Jádro této sestavy tvoří hráči z kapely In Memory. Formace má v repertoáru The Doors, Cream, Jimiho Hendrixe, ale i nejslavnější rock´n´rollové pecky. Koncerty jsou pověstné živelností a syrovostí.

A následuje opět po desáté hodině program v nedalekém klubu Slavie, kde si svou afterparty připraví After Hours. „Máme pro vás starej klasickej rock od Doors po Atomic Rooster,“ vzkazují.

Festival pokračuje až do soboty a těšit se můžete na skupinu Livemusic Superheroes nebo na Kabaret Kajbar.

Více informací naleznete na stránkách pořadatele festivalu Café Klubu Slavie. Koncerty se konají z každého počasí, mokrou variantou je právě nedaleký klub.

Soutěž o permanentky a trička

V průběhu festivalu Central Park Slavie můžete soutěžit o hodnotné ceny. Stačí na místě vyplnit ´soutěžní dotazník´ a zařadit se každý týden do slosování o permanentku do Café Klubu Slavie na všechny akce pořádané klubem od 1. října do 31. prosince 2013, a dále o originální triko festivalu od společnosti TyTrika.cz.

Ze všech ´soutěžních dotazníků´ na konci festivalu vylosujeme jednoho šťastlivce, který dostane od společnosti Saiko servis nejnovější barevnou multifunkční tiskárnu Brother MFC na tisk do formátu A3.

Sledujte Budějckou Drbnu, losuje se 20. a 27. srpna.

Napsal David Matějíček

Štítky Central Park Slavie, multižánrový letní festival, Café klub Slavie, České Budějovice, festival, hudební skupina, rock, The Doors, kulturní dům, beat, Jimi Hendrix, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šťavnaté beaty osvěží festival Central Park Slavie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.