Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Špičkoví kouzelníci z celého světa míří do Týna

Týn nad Vltavou ovládnou dnes a zítra kouzla a magie. Na tradiční přehlídce Kouzelný koktejl se představí nejlepší kouzelníci z tuzemska i zahraničí. Kouzlit a čarovat se bude v sedmi soutěžních kategoriích. Na programu je všeobecná magie, manipulace, iluze či mikromagie.

Celkový vítěz získá mistrovský putovní pohár Toniho Maška. Tento český kouzelník tradiční přehlídku, která se koná s přestávkami letos poosmnácté, ve svém rodném městě založil v roce 1966.

Svému koníčku se věnoval od mládí po celý život. V roce 1971 se stal mistrem republiky v moderní magii. Po jeho smrti v roce 2012 nese festival podtitul Memoriál Toniho Maška.

„Jedná se o prestižní festival moderní magie s účastí nejen českých kouzelníků, legendárních i začínajících, z různých částí světa. Velice rádi se sem vracejí mistři magie z Německa, Rakouska, Indie, Anglie, Francie, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Španělska a Polska, ale také například z Ruska a Ameriky,“ uvedl vltavotýnský starosta Milan Šnorek.

Letos se do Týna sjede zhruba stovka kouzelníků, z toho 40 z pěti zemí bude čarovat, další přicestují na seminář a kouzelnický bazar, ti nejlepší z nich usednou v porotě.

Kouzelný koktejl začal už dnes ráno představeními pro školy a skončí v sobotu galavečerem s vyhlášením výsledků soutěží. Podrobný program najdete na webu města.

Zdroj: ČTK

Štítky Kouzelný koktejl, kouzelníci, Týn nad Vltavou, Toni Mašek, Německo, Indie, Francie, Rakousko, Španělsko, Rusko, Polsko, Portugalsko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičkoví kouzelníci z celého světa míří do Týna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.