Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Španělé tančili v Krajinské ulici mezi kapkami deště

V rámci jubilejního 25. ročníku festivalu Tanec Praha přijela tento týden do Českých Budějovic taneční skupina La caja dansa, která vystoupila v pondělí přímo na ulici před Domem U Beránka.

Díky tanečnímu prostoru Kredance měli Budějčáci možnost zhlédnout zajímavé představení s názvem Acidia, což v překladu znamená lenost.

„Španělskou taneční skupinu La caja dansa jsme si vybrali záměrně. Chtěli jsme vystoupení, které se uskuteční pod širým nebem a zároveň bude zajímavé,“ sdělila Budějcké Drbně Bára Paulátová.

Dva španělští tanečníci z Valencie zatančili pohádkový milostný příběh i navzdory tomu, že pršelo. Hlavní protagonisté představili roli muže a ženy, kteří když tančí, jsou skuteční, ale každým okamžikem se stávají vzpomínkami jednoho na druhého.

Chtějí tak vyjádřit, že paměť je ošidná, že muž a žena prožijí stejný příběh, ale každý ho sleduje z jiné perspektivy. Můžeme si pak klást otázku, co je na společném životě vlastně společného, když ho vnímáme každý jinak a jinak na něj vzpomínáme.

Acidia se tak vymyká konceptu tance jako autonomní nezávislé zkušenosti a nabídla tak zážitek náhodně jdoucím divákům rovnou do nitra srdce.

Španělští tanečníci vystoupili v Krajinské

Čtvrtek, 27. června 2013, 20:50

Déšť tanečníkům nevadil
Do představení byl zapojen i náhodný chodec

Štítky Tanec Praha, La caja dansa, Acidia, České Budějovice, taneční soubor, festival, Drbna.cz, Valencie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Španělé tančili v Krajinské ulici mezi kapkami deště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.