Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sofie se bavila! A všichni návštěvníci festivalu s ní

Po vydařené Light show se přes Jihočeskou univerzitu přehnalo další kulturní tornádo. Jednodenní multižánrový festival Sofie se baví znovu oživil univerzitní kampus a studenti, ale i ostatní návštěvníci, mohli okusit nefalšovanou studentskou zábavu pod širým nebem.

Pořadatelé se touto akcí pokusili zlepšit komunikaci mezi univerzitou a městským centrem, kde probíhá většina kulturních akcí. Studenti si totiž často připadají odstrčeni od dění v Budějcích a širší veřejnost naopak nemá přehled, co se děje na univerzitě.

Současně s festivalem probíhal na filozofické fakultě druhý ročník přednáškového cyklu Odpoledne s humanoidy.

Hlavní program Sofie se uskutečnil na louce za kolejemi, kde stála hudební stage. Už v časných odpoledních hodinách se tady začaly scházet hloučky studentů a hodnotit kvalitu nabízeného piva. Ta bohužel nebyla nikterak valná, a tak si návštěvníci vytvářeli dobrou náladu jinými alternativními způsoby.

A co vlastně Sofie nabídla? Na hlavním pódiu vystoupily jihočeské kapely, jako táborští Please the trees, domácí Vees, jejichž texty si Budějčáci už broukali s nimi, nebo Petting zoo.

Kromě hudebních vystoupení stojí za zmínku Fotojatka, tvůrci festivalu fotografie, kteří promítali svá díla na stěnu jedné z budov Jihočeské univerzity. Potěšit chuťové buňky pak mohla komentovaná show mladého kuchaře Martina Škody, mimo jiné držitele prestižní ceny Gourmand World Cookbook Awards 2012.

Z divadelních performancí stálo za pozastavení divadlo Já to jsem. Koho nic ze zmíněného programu nezaujalo, jelikož je naštvaný na celý svět, mohl využít prostoru vytyčeného speciálně pro vyjádření svých pocitů, názorů a pohnutek. Takový malý Hyde Park se nacházel kousek od budovy filozofické fakulty.

Každý, kdo má rád společnost, dobrou hudbu a kulturní vyžití vůbec, si ten den přišel na své. Je báječné, že se univerzita probírá k životu a studenti si mohou užít kulturní akce a zároveň jsou ve stále příjemném domácím budějckém prostředí.

Festival vznikl za velmi vstřícné spoluúčasti statutárního města České Budějovice. Celý program pak sestavila, připravila a zorganizovala hrstka nadšenců, především studentů Ústavu estetiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity.

Multižánrový festival Sofie se baví

Neděle, 21. dubna 2013, 20:20

Multižánrový festival Sofie se baví
Multižánrový festival Sofie se baví

Štítky Sofie se baví, multižánrový festival, Jihočeská univerzita, České Budějovice, festival, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, Martin Škoda, Filozofická fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sofie se bavila! A všichni návštěvníci festivalu s ní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.