Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slunce, voda, recese to vše k vidění na Malši

Slunce + voda + recese + Budějce + slepé rameno Malše = Vodní hry na Malši v sobotu 3.9. 2011. Akce, která je zároveň rozloučením s budějckým létem, se letos vydařila ke spokojenosti soutěžících, organizátorů i několika stovek diváků, kteří si zábavné vodní odpoledne velmi užívali.

Letošní ročník Vodních her na Malši byl ve znamení inovace – soutěžící týmy nemusely zdolávat nástrahy úzké lávky přes vodu, ale musely překonat nástrahy vodácké techniky – raftů, kánoí a dokonce je v divácky atraktivní disciplíně čekal aquazorbing.
 

Ve vodním klání se střetly 4 smíšené týmy: Ještěři z pekel, Kecy v kleci, Serrasalmus a Utonulá kuřata. Tyto týmy jsme vám představili v předešlém článku "Vodní hry, nebo hry na vodě". Pro zajímavost – Serrasalmus je latinský název zvláště agresivního druhu piraní a stejnojmenný tým projevoval bojovnost přímo ukázkovou...ovšem stejné nasazení, bojovnost a soutěživost prokázaly i další tři soupeřící týmy. Výkony soutěžících byly povzbuzovány fanděním diváků, kteří pokřikem i potleskem ocenili výkony ve všech šesti disciplínách – aquazorbingu, vodní honičce, přetahované, závodu jednotlivých členů týmu v pádlování ve stoje na prkně, závodu v tahu raftů nebo v závěrečné disciplíně – stavění živých soch na raftech. Všechny disciplíny provázely chtěné i nechtěné krkolomné vývrtkovité, placákovité i přemetovité pády do vody a humorné kreace všech soutěžících.

Diváci se bavili nejen neuvěřitelnými a někdy až akrobatickými výkony soutěžících, ale také mimosoutěžními ukázkami  stand-up paddleboardingu, které předvedli manželé Lucie a David Křížkovi – vítězka Miss ČR v roce 2003, v současnosti moderátorka a známý jachtař.

Zájem diváků provázel také ukázky vodního výcviku záchranářských psů z Jihočeské záchranné brigády kynologů. Praktické ukázky přinášení předmětů z vody, tažení lodi v nouzi psem, záchrana tonoucího atd. provázel slovní výklad, který mimo jiné informoval o celkové činnosti jihočeské záchranné brigády a možnostech výcviku záchranářských psů.

Na závěr příjemného vysmátého odpoledne přišlo, jak jinak, vyhlášení výsledků. S rozdílem jediného bodu zvítězil tým Kecy v kleci, druhé místo si v závěrečném rozstřelu vybojoval tým Ještěři z pekel, třetí místo patří týmu Serrasalmus a na čtvrtém místě žlutě zazářil tým Utonulá kuřata.

Vodní hry na Malši byly hravé, chvílemi dravé a také pravé – byly totiž tou správně uvolněnou pohodovou akcí, která se s budějckým létem rozloučila nejlépe, jak se loučit dá – s úsměvem a super náladou.

Vodní hry na Malši

Neděle, 4. září 2011, 14:14

Vodní hry na Malši
Vodní hry na Malši

Štítky Malše, České Budějovice, pes, David Křížek, Miss České republiky, recese

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slunce, voda, recese to vše k vidění na Malši  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.