Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Satisfucktion minulost respektují, přesto stále hledí vpřed

Jen málo budějckých kapel se může pochlubit tak kultovním statusem. Satisfucktion jsou již klasika, která horko těžko hledá ve svém žánru konkurenci. Páteční Dead End Festival to opět potvrdil. Natřískaný sál bouřil a muzikanty napumpoval energií.

ČTĚTE TAKÉ: Druide! Dead End vrcholil a Gerbera se otřásala v základech

Set Satisfucktion byl maximálně profesionální, což bylo v přímém kontrastu s předchozími All These Memories, kteří se sice snažili, ale ta propast mezi oběma interprety byla evidentní. Budějčáci na scénu vtrhli opravdu razantně a do publika šili jednu pecku za druhou.

Zvuk byl od začátku vynikající - hodně tvrdý, avšak čitelný. Výborně znějící kytary, citlivě nastavený zpěv... Po této stránce nebylo co vytknout! Ostatně zvuk byl celkově na Dead End Festivalu velmi nadstandardní, ačkoliv hlavně na druhé scéně si myslím, že by ubrání nějakého toho decibelu neuškodilo. Ale to je samozřejmě subjektivní, každý slyšíme jinak.

Příjemný byl i setlist, do kterého Satisfucktion zařadili ochutnávku z nové tvorby. Samozřejmě sáhli i do prozatím poslední fošny Penumbra, která patří k tomu nejlepšímu, co za více než dvacet let kapela vyprodukovala.

Satisfucktion jsou často označováni za grunge, což už ale není příliš aktuální. Koncert se nesl spíše na metalové vlně, přičemž jediným výrazným „grunge“ prvkem byl Broňův zpěv. Nakolik je to dobře, nechci soudit... Je však pozitivní, že se Satisfucktion stále vyvíjejí.

Satisfucktion připomínali v 90. letech střelu. Hráli s Faith No More, Kiss, Waltari... Když v roce 2002 vyhráli prestižní soutěž Rock made in Gambrinus, vypadalo to, že je vstup do první ligy nemine. Přesto se tak nestalo. Vzhledem k tomu, jak kvalitně a profesionální kapela dodnes zní, je to až k nevíře. Ale člověk nikdy neví... Satisfucktion jsou stále čerství, energičtí a osobití, třeba je výstup na pomyslný vrchol teprve čeká.

Budějcká Drbna dává koncertu Satisfucktion na Dead End Festivalu 80 %

Štítky Dead End Festival, Gerbera, České Budějovice, festival, Satifucktion, hudební skupina, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Satisfucktion minulost respektují, přesto stále hledí vpřed  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.