Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Samá voda, samá voda!

Recesi na vodě, ve vodě a možná i pod vodou si v sobotu 3. září můžete užít hned na dvou místech. V Budějcích se budou konat tradiční Vodní hry na Malši, ve Vyšším Brodě a Rožmberku neméně tradiční Plavba kuriozních plavidel.

Vodní hry na Malši se na slepém rameni řeky rozehrají ve 14 hodin. Stejně jako v předchozích ročnících, i letos půjde o crazy soutěž smíšených pětičlenných družstev, která budou soutěžit v přechodu úzké lávky přes řeku. Přechod ovšem bude „zpestřen“ mnoha doplňkovými úkoly a překážkami. Program nabídne i ukázky vodních sportů, které předvede .jachtař David Křížek s manželkou Lucií Křížkovou (rozenou Váchovou), vítězkou soutěže Miss České republiky v roce 2003. Chybět nebude ani hudební produkce a doprovodný program.

Proč bychom se netopili a hlavně nebavili – na to se v sobotu zeptají odvážní plavci a účastníci už 39. ročníku oblíbené Plavby kuriozních plavidel ve Vyšším Brodě. Po loňské velmi vydařené akci, které se zúčastnilo 19 posádek na plavidlech, jejichž kurioznost byla vytvořena s mimořádně velkou fantazií a smyslem pro recesi ( za všechny jmenujme plavidla Slepičí úlet, Princezna ze mlejna i s mlejnem, Ztroskotaná bába s kozou, Plovoucí bufet McBlaf, Eskymáci i s iglů a se sobem), je letos očekávána ještě hojnější účast.

Plavba bude zahájena dle tradic přesně v 13.27 a trasa povede jako obvykle z vyrovnávací nádrže Lipno přes jez u vyšebrodského mlýna, jez v Herbertově a konec ( doufejme, že jen plavby, nikoliv i posádek) bude na jezu v Rožmberku, odkud budou následně posádky vyloveny, totiž naloženy a dopraveny zpět do Vyššího Brodu do kempu Pod hrází k závěrečné veselici.

Budějcká Drbna letos své plavidlo postavit nestihla, ale příští rok...to budete koukat!

Štítky Vyšší Brod, Malše, České Budějovice, David Křížek, Lucie Křížková, Česko, Proč bychom se netopili

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samá voda, samá voda!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.