Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

RECENZE: Of The Woods potvrdili své kvality i ve studiu

„Odehráli jsme něco koncertů, ale to podstatné nám chybělo - nahrávka. Nyní nastal ten pravý čas,“ říkají kluci z jihočeské metalové úderky Of The Woods, která se v uplynulých měsících několikrát předvedla v budějckých klubech a zanechala dobrý dojem.

Povedlo se ale energii přenést i do studiové nahrávky? Pojďme se na to mrknout...

Of The Woods představili dvě skladby - Something to be afraid of a Face the Bullet. Příjemným překvapením je, že ačkoliv muzikanti sami sebe označují jako deathcore, přece jenom mají podstatně blíž ke klasickému death metalu, ačkoliv modernějšího ražení.

Zatímco core scéna je dnes silně přehlcena, tradiční death je pro řadu mladých muzikantů a hlavně posluchačů pole neorané, tudíž zajímavé. Of The Woods tak mají oproti vrstevníkům, kteří se snaží až příliš okatě svézt na trendové extrémně metalové vlně, menší výhodu - dokážou zaujmout i starší generaci, která je odkojena na smrtícím kovu 90. let.

„Žádná přehnaná technika a umělotina. Hrajeme bohapustou řežbu od srdce,“ hlásají Of The Woods. A mají pravdu. Obě skladby jsou tvrdé jako řemen, surové a přímočaré.

Something to be afraid začíná celkem přístupně, takřka až blackmetalově, což není na škodu. Rychlé sypačky ale na scénu přece jenom nastoupí a song skvěle oživí. Mírně experimentální věc, ale velmi dobrá!

Face the Bullet se chvíli tváří jako moderna, ale nakonec je to klasický death se vším všudy! Dokonce dojde i na zpomalení, za které by se nestyděli ani slovutní Autopsy. Ostatně zpěvák Václav Chlumecký Chrise Reiferta z Autopsy chvílemi připomíná.

Oba songy se skvěle doplňují a z hlediska kvality na sebe nic neztrácí. Otázkou samozřejmě je, zda si kapela s takto nasazenou laťkou poradí i na dlouhohrající desce.

Of The Woods určitě překvapili. Jejich první skladby jsou sympatické a nadějné. Nejedná se o žádnou revoluci, ale pokud kapela bude ve své cestě pokračovat, je možné, že nám tady vyroste osobitá a skutečně vynikající metalová mašina!

Budějcká Drbna dává studiové nahrávce Of The Woods 70 %.

Štítky Of The Woods, death metal, nahrávka, studio, Something to be afraid of, Face the Bullet, koncert, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RECENZE: Of The Woods potvrdili své kvality i ve studiu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.