Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pub Animals zahrají na Sázavafestu

Veřejnost má do 6. června možnost v rámci soutěže Sázavafest Battle hlasovat o postupu jedné z více než 100 kapel do finále. Vítězná formace si zahraje na letním festivalu Sázavafest, agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informovala Jana Chlupová ze společnosti Madree Promotion.

 

"Celkem si na Sázavafestu zahrají tři talentové kapely, dvě už vybrali novináři a třetí si mají možnost vybrat sami fanoušci na stránkách www.sazavafest.muzikus.cz, hlasování končí již 6. června," uvedla Chlupová.

Stejně jako v minulých letech i letos uspořádal Sázavafest ve spolupráci s hudebním serverem Muzikus.cz soutěž s názvem Sázavafest Battle. V letošním roce se přihlásilo do bitev více než 159 kapel.

Porota, v níž se letos rozhodovali například novináři Jan Vedral, Jiří Hradecký, Ondřej Leinert nebo Ladislav Řehounek, vybrala 10 finalistů. Do finálové desítky se probojovali Vanda (SK), Palindromes, Omega Styl, K2, Hrana, Eyesore, J z Prahy, Budulínek, SilesiJAH All Stars z Karviné a Sonicates.

Kapely SilesiJAH All Stars a Sonicates již u novinářů zvítězily a vystoupí v Benešově v pátek 5. a 6. srpna na Jam stagi.

Sázavafest se uskuteční od 4. do 7. srpna v areálu Zelený ostrov v Benešově u Prahy a jeho hvězdami budou skupiny Hurts, Alphaville, The Subways, Nouvelle Vague, Jazzanova, Belleruche, Kosheen, Irie Révoltés.

Domácí hudební scénu zastoupí například Chinaski, Nightwork, Wohnout, Charlie Straight, Tata Bojs, Mandrage, Toxique, Rybičky 48, J.A.R., Monkey Business či Pub Animals.

Dříve se festival konal v areálu Kácov, který pořadatelům nevyhovoval. Nový areál o rozloze 25 hektarů nabídne celkem šest scén, z nichž dvě budou umístěné v zastřešených halách s kapacitou pět tisíc lidí. "Areál bude například v noci osvětlen, protože pozemek je zasíťovaný. Oproti Kácovu to bude také jednodušší s vodou, areál totiž disponuje kanalizací. Toalety však zůstanou stejné jako v Kácově, budou tady 'toiky'," sdělil agentuře Mediafax Viktor Žák z marketingu festivalu.

Festivalový prostor bude podle organizátorů oplocený a bude ho hlídat bezpečnostní agentura čítající asi 120 lidí. Vstupenky na festival jsou v předprodeji v ceně od 900 korun plus poplatky.

Autor: Kateřina Vlasáková

Štítky Sázavafest, festival, hudební skupina, Mediafax, Jan Vedral, Kácov, Praha, Benešov, Hurts, Alphaville, The Subways, Kosheen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

Tak ať je to legendární jako všechna ostatní vystoupení! :)

Sobota, 28. května 2011, 19:39Odpovědět

Pub Animals zahrají na  Sázavafestu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.