Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Proti rasismu budou bojovat kulturním programem

Evropský den akcí proti rasismu je zábavné odpoledne s doprovodným programem, kterého se mohou zúčastnit děti i dospělí. Akce se koná dnes od 14 hodin na Letní scéně Kulturního domu Slavie.

„Snažíme se podpořit toleranci lidí vůči jiným kulturám pomocí bohaté informační kampaně a kulturně-vzdělávacích projektů, které se v tento den uskuteční,“ uvedla vedoucí českobudějovického střediska Europe Direct Mgr. Vladimíra Vyhnálková.

Letošní ročník se již podruhé přesouvá pod širé nebe na letní scénu KD Slavie. Návštěvníci se mohou těšit na výchovně vzdělávací hry, taneční vystoupení, občerstvení, bazárek, promítání, přednášky a další. Během odpoledne vystoupí skupiny Yellow Sisters, Le Beng a Potrubí v Café Klubu Slavie.

Od 14 hodin je na programu hra České Budějovice v barvách, která je určena dětem od sedmi do 12 let. Cílem této hry je ukázat účastníkům, že multikulturalita a odlišnost jsou v naší společnosti běžné. V programu se pracuje s pojmy respekt a tolerance, které by se i pro nejmladší účastníky měly stát srozumitelnými slovy s jasným obsahem.

Od 22 hodin začíná after party v Café klub Slavie.

Tisková zpráva

Štítky Evropský den akcí proti rasismu, Letní scéna KD Slavie, České Budějovice, Yellow Sisters, rasismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti rasismu budou bojovat kulturním programem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.