Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Předpremiéra filmu 10 pravidel jak sbalit holku táhla

Úspěšný český režisér Karel Janák se opět vrací k filmům o komických trablech s láskou. Předpremiéru jeho nového snímku 10 pravidel jak sbalit holku vybralo budějcké multikino CineStar do programu březnové Dámské jízdy.

Čtvrt hodiny před začátkem Dámské jízdy sál číslo 7 téměř zel prázdnotou. Vypadalo to, že nový film režiséra Karla Janáka, který se nejvíce proslavil dnes již kultovním snímkem teenagerů Snowboarďáci, něžné pohlaví neoslovil. Pak se ale místnost téměř plně obsadila a březnová Dámská jízda tak mohla zvesela odstartovat, a to tentokrát ve dvou sálech.

Zcela výjimečně se nekonal doprovodný program, zato si dámy vyslechly výherce nejlepších story o seznámení se se ženou. Výherci si pak odnesli krásné ceny od rádia Kiss Jižní Čechy. Nechyběla tombola a rychlá pozvánka od ředitelky multikina Svatavy Kopečkové na další Dámskou jízdu, která se uskuteční 9. dubna.

Budějcká Drbna se jako každý měsíc zúčastnila i filmové projekce. Film 10 pravidel jak sbalit holku jí tentokrát pobavil mnohem víc, než předělávka slavné Angeliky.

Film vznikl na motivy italské verze 10 regole per fare innamorare, kterou napsali Fausto Brizzi a Cristiano Bortone. Režisér Janák snímek předělal do českých podmínek, přepsal scénář, ale i tak zůstal ztřeštěnou italskou groteskou, plnou neuvěřitelných náhod, která sice není vzdálená českému humoru, ale v některých pasážích je až moc přitažená za vlasy.

Nejčastějším motivem objevujícím se v dnešní době téměř ve většině filmů pro mladé je bylina smíchu, marihuana. Ani tento snímek není výjimkou. Trochu to zavání tím, že chceme-li, aby se diváci smáli, objeví se na scéně zhulená mánička. Proč ne, diváky to baví.

Sál se při záběru na věčně zkouřeného Jana Dolanského otřásal smíchy. Co však na tom všem je divné, že hlavní hrdina Marek, Matouš Ruml, student astrofyziky, bydlí v bytě s poněkud odlišnou sortou lidí, plném marihuany a jiných úletů.

Matouš Ruml představuje zamilovaného smolaře, který neumí upoutat ženu svých snů. Každý jeho pokus dopadne katastrofálně. V některých případech až zbytečně přehnaně. Do děje musí proto vstoupit jeho otec Miroslav Donutil, který svého syna poučí o deseti pravidlech, jak sbalit holku.

S každým pravidlem přichází nějaký trapas, ale na druhou stranu i satisfakce. Krásná slovenská herečka Kristína Svarinská, Stephanie, se postupně chytá na lep. Bohužel Matouš Ruml není jediný, který se dvoří Stephanii. Má otřelého soupeře Jakuba Prachaře, jenž si nechce nechat ujít svůj další zářez na posteli.

Komedie 10 rad jak sbalit holku vám určitě k okouzlení partnerky moc nepomůže, přestože některé rady jsou přesné, ale není špatné se občas na chvíli v tom celodenním shonu zastavit, usadit se do pohodlných sedaček v kině, uvolnit se a sledovat životní útrapy někoho jiného, které jako v pohádkách nekončí ničím jiným, než happy endem.

Štítky multikino CineStar, České Budějovice, Dámská jízda, 10 pravidel jak sbalit holku, film, Karel Janák, Cinestar, Matouš Ruml, Fausto Brizzi, Miroslav Donutil, Cristiano Bortone, Kristína Svarinská, Jakub Prachař, Jan Dolanský, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předpremiéra filmu 10 pravidel jak sbalit holku táhla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.