Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podzim si budějčtí folkaři užijí na Malé scéně naplno

Fanoušci folkové či bluegrassové muziky by měli zbystřit! Na podzim se na Malé scéně DK Metropol uskuteční cyklus folkových koncertů s názvem Na návštěvě u Nezmarů, v rámci kterého se každý měsíc představí jedna legendární kapela či interpret.

Zájemci si mohou už nyní koupit abonentku, která zajišťuje vstup na všechny čtyři koncerty, a to za 880 korun. Doprodej vstupenek na jednotlivá vystoupení bude zahájen až v září.

První vlaštovkou bude koncert kultovních Poutníků, kteří na Malé scéně vystoupí 24. září. Oblíbená bluegrassová partička je na scéně již více než 40 let. Stále se však jedná o maximálně energickou kapelu, která strhne každého návštěvníka. Jejich koncerty mají velkou odezvu, tudíž se dá říct, že jsou dnes Poutníci na jednom ze svých absolutních vrcholů! Přijďte se přesvědčit...

Ve středu 15. října do Českých Budějovic dorazí další legenda s velkým L - Miki Ryvola. Společně se svými přáteli představí největší fláky nezapomenutelné trampské skupiny Hoboes. V sychravém podzimním počasí vás jeho skladby, díky kterým se opět ocitnete u ohně a pod širým nebem, příjemně zahřejí.

Listopad bude patřit další brněnské letité kapele - Folk Teamu. Strhující skupina letos slaví 40 let! Stejně jako v případě Poutníků ale muzikantům nechybí dostatečná energie a zápal do živého hraní. Folk Team si získal respekt i mezi mimožánrovými posluchači. Jejich progresivnější muzika, která si v začátcích brala inspiraci například z Crosby, Still, Nash & Young, přitahuje i rockové fanoušky. Na Malé scéně zahrají 12. listopadu.

Finální tečkou bude 15. prosince koncert Petra Rímského a tria Přelet M.S. Petr patří k nejvýraznějším tuzemským písničkářům. Do svých skladeb se nebál zařadit ani prvky šansonu či jazzu, díky čemuž je dodnes velmi osobitý. Na svém kontě má i hudebně naučné publikace či třeba produkci festivalu Folky - Nefolky.

Přelet M.S. tvoří tři sympatické ženy ze západočeských Blovic. Dohromady se daly v roce 2005 a okamžitě začaly sbírat první úspěchy. Vzácné trofeje mají například z Mohelnického dostavníku či České Porty. Kapela je stálicí mnoha folkových festivalů, vystupuje i v zahraničí. Fanoušci oceňují jak její veselé folkové písně, tak i skladby, které zasahují do jazzových a swingových teritorií.

Program podzimního folkového cyklu Na návštěvě u Nezmarů

  • 24. 9. Poutníci
  • 15. 10. Miki Ryvola a přátelé
  • 12. 11. Folk team
  • 15. 12. Petr Rímský a trio Přelet M. S.

Foto: Ivan Krejza

Štítky folk, bluegrass, Poutníci, Miki Ryvola a přátelé, Folk team, Petr Rímský a trio Přelet M. S., DK Metropol, České Budějovice, koncert, hudební skupina, Malá scéna, Miki Ryvola, Petr Rímský, Hoboes, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzim si budějčtí folkaři užijí na Malé scéně naplno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.