Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petr Muk by dnes oslavil padesátiny. Na jeho počest se uskuteční velký koncert v Lucerně

Dnešní den by si určitě užil na maximum. Legendární zpěvák Petr Muk, rodák z Českého Krumlova, by dnes oslavil padesátiny! Bývalý zpěvák Oceánu a Shalomu patřil k největším osobnostem tuzemské popové scény. Jeho uhrančivý hlas dodnes fascinuje tisíce fanoušků po celé republice.

Ačkoliv se Petr později proslavil na úplně jiné scéně, jeho začátky byly rockové, respektive punkové. Někteří pamětníci ještě dnes vzpomínají na kapelu Dural, ve které hrál i na basu.

To nejdůležitější se ale začalo dít v polovině 80. let, kdy začala vystrkovat růžky nová kapela s názvem Oceán. Během zhruba tří let se z ní stal celorepublikový fenomén, který své kvality později potvrdil i na třech deskách vydaných v rozmezí roků 1990 a 1992. Několik stovek tisíc prodaných nosičů mluví za vše. Dnes si o takových číslech mohou tuzemské kapely nechat jen zdát...

V roce 1992 rozjel rodilý Jihočech, který v dětství bydlel ve Větřní na Českokrumlovsku, další úspěšný projekt - Shalom. Velké množství hitů a opět stovky tisíc prodaných nosičů.

Ve druhé polovině 90. let se Petr Muk postavil na vlastní nohy a ještě více posiloval svoji popularitu. Objevil se i v řadě muzikálů, ve kterých prokázal, že jeho silný hlas skutečně těžko hledá konkurenci.

Život tohoto úžasného zpěváka vyhasl náhle 24. května roku 2010. Jeho písně dodnes rotují v rádiích či televizních stanicích, desky se stále prodávají, a jelikož se před lety vrátil na scénu Oceán, zaznívají i z koncertních pódií (v kapele zpívá Jitka Charvátová).

A pokud chcete na Petra zavzpomínat, neměli byste chybět 22. února v pražské Lucerně. Od 19 hodin se zde uskuteční vzpomínkový koncert pro Petra, kterého se zúčastní celá řada hostů - například Petr Bende, Marcela Březinová, Petr Hons, Petr Kolář, Petr Kučera či Jan Vozáry.

Během večera se také uskuteční křest nového rozsáhlého výběru, který mapuje Petrovu kariéru. Kompilace dostala název Platinum Collection.

Petře, všechno nejlepší!

Foto: www.petrmuk.cz

Štítky Petr Muk, vzpomínka, padesátiny, hudební skupina, Palác Lucerna, oceán, koncert, Český Krumlov, Petr Kolář, Jitka Charvátová, Petr Kučera, Jan Vozáry, Marcela Březinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Muk by dnes oslavil padesátiny. Na jeho počest se uskuteční velký koncert v Lucerně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.