Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Osm prázdninových týdnů bude patřit Letnímu setkání

Kulturní a zábavný program s názvem Letní setkání se uskuteční v prostorech letní scény Kulturního domu Slavie v Českých Budějovicích (mezi Jihočeským divadlem a Jihočeským muzeem) od 3. července do 31. srpna letošního roku.

Projekt Letní setkání, s podtitulem Slavie Summer Weeks, který je dílem občanského sdružení Incogniti a Ateliéru Kulisa, o. s., je program pro děti i dospělé na osm prázdninových týdnů. Akce v každém z těchto týdnů se ponesou vždy v jednom společném duchu: folk‐lor, středověk, bio‐eko, budějovická kultura, keltská kultura, artweek, cesta kolem světa a Anglie‐Irsko.

„Pravidelně v úterý a ve čtvrtek pořádáme tématické výtvarné ateliéry pro děti, středa a pátek večer jsou určeny hudební a divadelní produkci v altánu ´Pod Kaštany´,“ řekl Budějcké Drbně za pořadatele David Matějíček z Café klubu Slavie.

První prázdninový týden má název ´Co dům dal aneb Kultura z Budějc´. Návštěvníci se mohou těšit na všechno budějovické. „Začínáme v úterý 3. července ateliérem pro děti a prohlídkou našeho města s fotoaparátem, ve středu potěší příznivce místní elektronické hudby místní DJ’s Morf a Sqeero. V pátek 6. července zazní bluesoví ONI,“ informuje Matějíček.

Druhý týden nese téma ´Folk‐lor´a zavede návštěvníky do světa lidového řemesla a umění. Připraveny jsou ochutnávky tradičních pokrmů či workshop pro dospělé věnovaný pletení košíků. Hudba v tomto týdnu bude folková – v podání skupiny Epy de Mye a Manilla Joe.

Týden od 16. do 20. července je spojen s tématikou ´Bio‐Eko´. Prostor u Slavie ožije biogrilováním a zájemci se mohou vydat na výlet na ekofarmu.

O pár století zpátky se pak vrátíme v posledním červencovém týdnu, kdy organizátoři přichystali ´Návrat do středověku´. Děti zažijí opravdové středověké hry a pobaví se výrobou erbů, představí se taneční skupina Cetare s tancem ohňů.

Letní setkání pokračují i v srpnu, kdy v Budějcích přivítáme například skupinu Bran, Studio dell’Arte, uskuteční se keltské Lugovo hody, módní přehlídka či bubenický workshop.

„Všechny akce se konají v altánu ´Pod Kaštany´ a přilehlém prostoru, v případě nepřízně počasí se přesouvají do klubu či velkého sálu Slavie. Vstupné na všechny akce je zadarmo,“ zmínil David Matějíček a dodal, že pořadatelé celý projekt realizují díky grantu od Jihočeského kraje a financováním z vlastních a dalších zdrojů.

Podrobný program na celé léto naleznete na webu Café klubu Slavie.

Štítky České Budějovice, Jihočeské divadlo, muzeum, kulturní dům, kultura, Drbna.cz, Epydemye, ateliér, altán, středověk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm prázdninových týdnů bude patřit Letnímu setkání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.