Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

OCEÁN vystoupil v mateřských Budějcích

Takřka po necelých 19 letech jsem se s radostí dostal na koncert své oblíbené skupiny OCEÁN. Na této kapele jsem vyrůstal a tak jsem datum koncertu vyhlížel každým dnem. Nastal den D, tzn. 26.5.2011.

Oblékl jsem se do černého  a vyrazil jako vždy do KD Metropol. Na schodech nestály ty davy mladých lidí, nedočkavých jako před dvěma desítkami let a neodpočítávaly 10,9,8… OCEÁN, ale to na mém natěšení nic neměnilo.

V předsálí kulturního domu bylo spousty mně  známých tváří, většinou za 20 let o nějaké to kilo upravených. V půl osmé začal koncert předkapelou Cartonnage, těžko ji mohu za sebe  nějak hodnotit, není to hudba, která mě oslovuje a na kterou jsem přišel, takže jsem strávil jejich koncert povídáním  se známými v předsálí.

Zhruba po hodince koncertu a příprav nastal ten správný okamžik, kdy na pódium nastoupil OCEÁN v novém složení : Honza a Dušan Vozáryové, Petr Kučera a Jitka Charvátová, která nahradila zpěváka Petra Muka, který již není bohužel mezi námi…

Na koncertě zazněly hlavně písničky z původní tvorby OCEÁNu, tzn. Prázdná ulice, Dávná zem, Lék světu. Narcis a další. Na koncertě vystoupili také hosté - Honza Dvořák ze skupiny Jerusalem a Bohouš Josef, známý ze skupiny Burma Jones. Oba zazpívali po dvou písních a oba dokázali své pěvecké kvality. Následoval křest nového alba OCEÁN - Roxy, kterého se ujal sám šéf nakladatelství EMI Vladimír Kočandrle ve spolupráci se syny členů kapely. Toto album bylo natočeno na koncertě v Praze v klubu Roxy a bylo vydáno v rekordně krátkém čase. Po této významné události následovala Ráchel, nejznámější písnička OCEÁNu umocněná zpěvem Petra Muka ze záznamu, ke kterému chyběla pouze videoprojekce, která právě na tento song odmítla pravděpodobně poslušnost a tak se početné publikum smířilo pouze s Petrovým hlasem.

Myslím, že v ten moment každému na místě probíhaly před očima vzpomínky na některý z koncertů v minulosti, stejně, jako mě. Následoval ještě přídavek v podobě nového songu Odlesk tvůj , který se vynutilo výborné publikum a úplný závěr patřil pak pro některé afterparty ve Fabrice a pro zbytek rozchod do svých domovů.

Pro mě koncert mé z mládí oblíbené kapely znamenal jeden z největších hudebních zážitků z posledních let. Jitka Charvátová dala skupině jiný rozměr a rozhodně nepůsobí jen jako pouhá náhrada Petra Muka, do muziky i textů vnesla svůj osobitý projev . Těším se na další koncert v jižních Čechách.

Autor: Jarda ACS Hrubas

Štítky koncert, oceán, hudební skupina, České Budějovice, Petr Muk, Jitka Charvátová, Cartonnage, Petr Kučera, Bohouš Josef, Vladimír Kočandrle, Roxy, Jeruzalém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sin Goldie

krásně jsi to napsal draku :o)

Pátek, 27. května 2011, 20:38Odpovědět

Hawky

Po dlouhý době jsem viděl Peťu Honsů. Zdravím tě muj bývalej nejlepší prodavači textilu :-). A zdraví tě i Kačka. Držíme vám palce Oceáni!!!

Pátek, 27. května 2011, 18:36Odpovědět

Libor Matoušek

JJ. Je to dojímací :-D

Pátek, 27. května 2011, 11:50Odpovědět

Jarda Hruby

napsal jsem to hezky :-))

Pátek, 27. května 2011, 11:47Odpovědět

Libor Matoušek

Metaláci to jsou ptáci, nejlepší jsou Depešáci..., a OCEÁNi!!! :-D

Pátek, 27. května 2011, 11:43Odpovědět

OCEÁN vystoupil v mateřských Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.