Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Našlapané náměstí sledovalo tradiční přílet anděla

Pátý prosinec je pro někoho dnem jako každým jiným, pro většinu ostatních zase dnem, kdy k nám přichází trojice svatý Mikuláš, čert a anděl. Deset tisíc lidí, fronty před stánky s punčem a jídlem, vůně pečených kaštanů a pyrotechniky. To byl letošní přílet anděla na českobudějovické Náměstí Přemysla Otakara II.

Lidé sem začali proudit už ve čtyři hodiny a bylo jasné, že při letošním příletu bude stejně hojná účast jako v minulých letech. Od pěti hodin nás bavil Vojta Vít, který moderoval veškerý program až do samotného příletu. Po náměstí zněly písně v podání kapely Spirituál kvintet, Michala Tučného a dalších. Když radniční zvon odbil 17.45, spustil se anděl mezi lidi, rozhazoval flitry a hlavně štěstí, lásku a zdraví.

Poté následovalo andělovo kolečko okolo náměstí a stánky s punčem se postupně zaplnily lidmi. Kdo si chtěl dát hrnek lahodné tekutiny, musel čekat minimálně patnáct minut nejen kvůli frontě, ale také kvůli vypadávající elektřině. Nakonec se všichni dočkali, a i když nebyl sníh, myslím, že si přílet anděla vychutnal každý.

Letos na budějcké adventní náměstí zavítala také slovenská kapela No Name. Držitel pěti cen Grammy a trojnásobný vítěz Českého slavíka v kategorii Slavíci bez hranic to na náměstí rozjel tak, že se lidé mačkali i mimo dohled kamer, fotoaparátů a ostatních přístrojů.

Letošní přílet anděla se zkrátka podařil, za což patří velké díky pořadatelům, městu a také samotným občanům. Zbývá jen otázka: „Jaké pořekadlo si pro nás připravíte příští rok, pane anděli?“

Autoři

Štítky Přemysl Otakar II., Michal Tučný, Spirituál kvintet, Český slavík, hudební skupina, No Name, Grammy Award, punč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Našlapané náměstí sledovalo tradiční přílet anděla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.