Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nadšené děti si v Mraveništi hrají i na pilné včelky

Nákupní zónu na českobudějovické Lannově třídě zpestřuje od začátku května zajímavá atrakce. Mraveniště Vladimíra Větrovského, které najdete v Objeváriu, sklízí úspěchy nejenom u dětí, ale i u rodičů, kteří mají čas si v klidu vypít kávu a popovídat si.

Již při vstupu do Mraveniště se musí každý usmívat. Místo ač strohé, jelikož se jedná o prostory bývalého obchodu s oblečením, působí nyní po oživení barevnými plastikami a obrazy akademického malíře Vladimíra Větrovského vesele a hravě.

Denně mraveniště a včelí království navštíví kolem sto padesáti dětí. Tuto zábavnou interaktivní výstavu vyhledávají také školní zařízení a jiné instituce. Pro děti je to hra, ale zároveň se i přiučí různým věcem ze života hmyzu.

„Děti sami brzy přijdou na to, co všechno zde mohou dělat. Stěhují vajíčka z komůrky do komůrky, stejně jako to dělají mravenci,“ prozradila slečna Petráňová, která dohlížela na děti a pořádek v Mraveništi, které je celé postavené z kartonů a jiných recyklovatelných materiálů. Místa uvnitř oživují nejenom zajímavé malby, ale i vtipná projekce a osvětlení.

Budějckou Drbnu nejvíce pobavil pohled na malou holčičku, která byla převlečena do kostýmu včelky a díky tomu se perfektně vžila do své role. Běžela ke své mamince a bzučela, co jí síly stačily.

Děti si celou výstavu náramně užívají a při pohledu na jejich rozzářené šťastné obličeje si každý musí říct, že je to nejenom fantastický nápad Vladimíra Větrovského, ale i perfektní myšlenka Objevária, které zajistilo zprostředkování tohoto úžasného místa pro děti.

ČTĚTE TAKÉ: V nákupní zóně na Lannovce roste Mraveniště

Mraveniště Vladimíra Větrovského v Objeváriu

Pondělí, 12. května 2014, 12:25

Domeček královny, kam se nedá jít, pouze se dá hýbat s jejími vajíčky
Komůrky mají každá jinou atmosféru

Štítky Mraveniště, Objevárium, České Budějovice, Vladimír Větrovský, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadšené děti si v Mraveništi hrají i na pilné včelky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.