Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na milovníky umění čeká nová tvůrčí akce

Letní výtvarná výstava se v Budějcích tradičně těší velkému zájmu. Sochy obdivují našinci i turisté, malí, velcí, staří i mladí. Zkrátka pokaždé potěší a zpestří život. Letos poprvé bude její součástí zajímavá doprovodná aktivita.

A zapojit se do ní budou moci všichni milovníci tvůrčích počinů. Chystaný výtvarný workshop nabídne možnost popustit uzdu své fantazii. Záměrem totiž bude snaha o vytvoření celoplošné barevné mozaiky na kouli o průměru 180 cm.

„Barevné střepy, které se budou postupně po celý den vlepovat do mozaiky, dostanete na místě. Ovšem pokud máte doma třeba svůj vlastní střípek s příběhem nebo vzpomínkou ze starého porcelánového hrnečku nebo talířku, můžete ho samozřejmě přinést s sebou a na plochu umístit,” říká tisková mluvčí magistrátu města Jitka Welzlová.

Kdo se bude chtít podílet na tvorbě kulatého artefaktu, jenž bude po dokončení zdobit některé z veřejných prostranství, musí přijít v sobotu 30. srpna na Sokolský ostrov, kde také konečné dílo pozná světlo světa a připomene jedinečnost společného úsilí.

Štítky Umění ve městě, České Budějovice, koule, workshop, mozaika, střepy, výstava, Sokolský ostrov, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na milovníky umění čeká nová tvůrčí akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.