Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na koncert Monkey Business přišlo kolem pěti tisíc lidí

Akce, která se nekoná každý měsíc, se odehrála v pátek 15. června na náměstí Přemysla Otakara II. Společnost Bosch slavila spolu s Budějčáky dvacet let od svého založení. Při této příležitosti pozvala na pódium kapely HE band a Monkey Business.

Odpoledne patřilo dětem. Pobavit je sem přijel jejich oblíbenec z Kouzelné školky Michal Nesvadba. Pro děti byla také připravena horolezecká stěna, nafukovací skákací auto a u stánku oslavované firmy si mohly děti něco namalovat, dospělý pak vyplnit soutěžní kupón do slosování o nový iPad.

Předskokanem očekávané kapely Monkey Business byla českobudějovická skupina HE band. Během jejich koncertu proudily na náměstí davy hudbychtivých lidí, kterých se tu nakonec sešlo okolo neuvěřitelných pěti tisíc.

Monkey Business nastoupili na jeviště ve svatebních šatech a při jejich koncertě se rozhodně nikdo nenudil. Matěj Ruppert předváděl psí kusy a Tonya Graves vypadala mezi nevěstami jak Sherlock Holmes. V jednu chvíli se jim podařilo rozezpívat lidi téměř po celém náměstí, ti nadšeně zpívali ´pápápadapapá´.

„Živý koncert Monkey vidím poprvé a jsem nadšená. Překvapil mě hlavně Matějův hlas, když zpíval operní árii. Chvíli jsem si myslela, že to jen hraje. Má opravdu skvělý hlas,“ přiznala Budějcké Drbně Hana Kroutilová.

Potlesk nebral konce, a tak skupina, dělající lumpárny, opět vyběhla na pódium a zahrála další tři skladby. Poté náměstí ztichlo, lidé se pomalu odebrali ke svým domovům či pokračovali v načatém večeru.

Budějcká Drbna nechala zpěváka Matěje Rupperta chvíli vydechnout a položila mu pár otázek, na které frontman Monkey Business ochotně odpovídal.

Prozraď mi, proč jste měli na sobě svatební šaty?

„My se neustále snažíme kostýmy řešit. Myslím si, že jsme jedna z mála kapel, která si na tom zakládá. Máme takový vlastní interní kapelový humor a doufáme, že ho čapou i lidé, kteří na nás chodí.

Basák Pavel Mrázek je hodně velký hybatel v různých nápadech jak na názvy písniček, obaly nových alb, tak i na převleky. Je to takový ideolog kapely a tohle byla samozřejmě jeho idea. Super bylo, že nám jedno svatební studio v Praze šaty darovalo a i upravilo přímo na míru. Je to vtip.“ (směje se)

Jak jsi byl spokojený s koncertem?

„Já maximálně. Ta spokojenost má totiž několik aspektů. Jedna věc je, že my musíme být v pohodě, musí být dobrý zvuk a příjemný prostředí. Český Budějovice mám nesmírně rád, je to krásný město a hrát tady na hlavním náměstí, ještě navíc asi pro pět tisíc lidí, to je fenomenální zážitek.

Takže akce se zdařila po všech směrech. Pak je taky důležitý, jakým způsobem reagují lidi – a ti byli dneska úplně fantastičtí, takže super. Bohužel musím dneska odjet, i když se mi nechce. Zítra však letím na dovolenou. Je mi to fakt líto, protože bych si to tu dnes strašně rád užil, protože po takovým koncertě se opravdu špatně odjíždí.“

Nedávno jste v Budějovicích koncertovali s PSH, oproti dnešku tam bylo daleko míň lidí. Čím si myslíš, že to je?

„Tady je vstup zdarma. (směje se) V dnešní době je hraní čím dál tím těžší. Hodně se to odvíjí od internetu, protože spousta lidí má pocit, že když za alba nemusí platit, tak nemusí platit ani za živé koncerty. Je to smutná doba. My jsme teda vcelku spokojení. Na naše koncerty chodí stále hodně lidí. I ten koncert s Penery se podařil, i když tam mohlo být víc lidí.“

Připravujete nějakou další spolupráci třeba s jinou kapelou?

„To ne. Spolupráce s PSH vyústila tak, že na nové desce, která vyjde v září, máme společnou písničku. Moc rádi bychom také s Penery pokračovali a myslím si, že je reálný, abychom si na podzim dali společně zase nějaké koncerty, protože si navzájem scházíme, a jak našim, tak jejich fanouškům se to líbilo.

Když jsme projekt připravovali, tak nás nikoho nenapadlo, že to bude mít takový úspěch. Ty kapely mají totiž k sobě blízko, lidsky i kamarádsky, ale i přesto to vůbec nemuselo dopadnout. Mohly být rozpaky kuchaře Svatopluka, ale nebyly a za to jsem strašně rád.“

Jak se bude jmenovat nové album?

„Happynes of Postmodern Age, to znamená Štěstí postmoderní doby. Na albu bude i stejnojmenná písnička. Teď už jsme v takový fázi, že už je téměř všechno nazpívaný, už jen šperkujeme a dohráváme nástroje.“

Takže bude další turné?

„Jo, jasně. Na podzim. A jak už jsem říkal, v Budějovicích hrajeme hrozně rádi, takže se určitě uvidíme.“

Kapela Monkey Business zaplnila náměstí

Pondělí, 18. června 2012, 10:55

Tonya pařila se svými fanoušky
Roman Holý

Štítky koncert, Monkey Business, hudební skupina, Robert Bosch GmbH, Matěj Ruppert, Michal Nesvadba, České Budějovice, Sherlock Holmes, iPad, Tonya Graves, Kouzelná školka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koncert Monkey Business přišlo kolem pěti tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.