Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Hluboké padl nový Český rekord

Mažoretky Hlubocké Princezny připravily na páteční odpoledne skvělou akci jak pro děti z týmu, tak pro širokou veřejnost. V pátek 10.6. se zámecká zahrada v Hluboké nad Vltavou proměnila ve svět milovníků céček. Od 16ti hodin se travnatá plocha dolní zahrady zaplnila dětmi ale i dospělými, kteří se společně zapojili do vytvoření nového Českého rekordu.

Všemu dohlížel komisař z Agentury Dobrý den pan Aleš Rafaj a o zábavu se postaral moderátor David Kovařík. Odpoledne zpestřoval různými soutěžemi pro děti, ve kterých bylo možno vyhrát buďto další céčka, nebo nanuky od firmy Prima Zmrzlina.

Nejen děti, ale i dospělí propadli céčkovému šílenství, kam oko pohlédlo, všude se skládalo. Největší napětí přišlo ve chvíli měření. Všechny céčkové řetězy se musely spojit, poskládat vedle se a měření mohlo začít. Všichni napjatě přihlíželi, jak pan Rafaj jezdí s kolečkem a měří jednotlivé kusy. Závěrečná čísla si ale nechal až úplně na konec. Ještě bylo třeba pokusit se omotat zámek tímto velkým řetězem. Děti nosily klubka řetězů kolem zámku a postupně se spojovaly, abychom společnými silami zámek omotali. Nakonec se nám to povedlo ne jednou, ale 2,6 krát dokola. A konečný verdikt? Celý řetěz měřil neuvěřitelných 955,6 metrů a bylo použito přibližně 88 870 céček. K radosti všech byl vyhlášen nový Český rekord, který bude zapsán do České knihy rekordů.

Poděkování patří především partnerům. Firmě Super-box.cz, která dodala potřebná céčka k tomuto rekordu. Firmě CHCIWWWSTRANKY.CZ za mediální podporu. Prima zmrzlina dodala pro páteční horké odpoledne nanuky, které všem dětem dělaly velkou radost. Rádiu Kiss Jižní Čechy, Faktor a Českému Rozhlasu děkujeme taktéž za mediální podporu. Děkujeme zámku Hluboká nad Vltavou za pronájem prostor zahrady a také za zpřístupnění zámecké věže pro dětské účastníky rekordu. ZOO Ohrada za slevové kupony.

Autor: Tereza Skleničková

Štítky Zámek Hluboká, rekord, zámek, Český rozhlas, Muzeum rekordů a kuriozit, TV Prima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hluboké padl nový Český rekord  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.