Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Dámské jízdě se drží hesla: „To nejlepší na konec!“

Poslední letošní Dámská jízda byla ve francouzském stylu. Občerstvení si dámy objednávaly ve francouzštině, hravou formou se díky lektorkám jazykové školy naučili všichni přítomní francouzská slovíčka a sladkou krustičkou na créme brulée byla komedie Sex v Paříži.

Při vstupu do foyer multikina v CineStar obdrželi návštěvníci lísteček s fonetickým přepisem francouzských vět, které se týkaly objednání pití nebo malého občerstvení. Odvážné ženy, které se nebály použít cizí jazyk, dostaly od usměvavého, francouzsky mluvícího barmana dárek v podobě sprchového gelu či stínů a laku na nehty.

Sálem voněl vánoční punč a perníčky z kaplické pekárny, které obdržel, spolu se slanými preclíčky, každý při odchodu z Dámské jízdy.

Příjemným hostem byla Blanka Milfaitová, jejíž marmelády jsou nejlepší na světě a její milý, skromný úsměv byl pohlazením na duši. Divačky pobavila i její malá dcerka, která se radostně proháněla po pódiu za dohledu svého táty Pavla, který vyprávěl perličky z jejich ročního putování karavanem po dalekých zemích, ve kterých Blanka vařila marmeládu. Rozhovor s ní Budějcká Drbna připravuje.

Zajímavým způsobem se představila i jazyková škola, která upřednostňuje učení hrou pomocí všech našich smyslů. Že to funguje, si vyzkoušeli i všichni přítomní v sále. „Musím říct, že se mi tentokrát doplňující program na Dámské jízdě moc líbil. Už se těším na další. Až je mi líto, že bude až v lednu,“ řekla účastnice Jana Krátká.

Osvěžení sychravých podzimních dnů přišlo v podobě filmu Sex v Paříži, který způsoboval výbuchy smíchu dámského publika. Díky tomuto filmu nahlédnete do tajů života francouzských žen a v podstatě i žen všeobecně. S různými příběhy deseti nezadaných dam a jedné zadané nás vtipně seznamuje režisérka Audrey Dana, která se s feministickým tématem poprala bez větších násilností, přirozeně a hravě. Budějcká Drbna dává tomuto filmu 80 %.

Na další Dámskou jízdu se můžete těšit 13. ledna.

Štítky Dámská jízda, multikino CineStar, Sex v Paříži, Blanka Milfaitová, Paříž, film, Cinestar, styl, Drbna.cz, Audrey Dana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dámské jízdě se drží hesla: „To nejlepší na konec!“  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.