Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na budějcké náměstí přiletí anděl

Kromě rozsvícení vánočního stromu je přílet anděla na českobudějovické náměstí pravděpodobně druhou nejvýznamnější událostí adventních trhů. Na přílet této postavy se svorně těší děti i dospělí. A jak tedy bude vypadat průběh dnešního dne na náměstí naší jihočeské metropole?


Od 17 hodin bude bavit všechny přítomné známý moderátor Vojta Vít. Jeho vystoupení je koncipováno především tak, aby se pobavili ti nejmenší.

Samotný přílet anděla je naplánován na 17.45 hodin. Anděl přiletí tradičně z Černé věže směrem k Domu umění a tam se spustí na zem. Jeho příběh bude dále pokračovat. Anděl nám malinko nabere na rozměrech a postupně obejde celé českobudějovické náměstí.

Večer bude zakončen koncertem skupiny No Name, která před nedávnem získala Zlatého Slavíka pro nejpopulárnější zahraniční skupinu.

Z důvodu příletu anděla budou veškeré příjezdové cesty na budějcké náměstí Přemysla Otakara II. uzavřeny. Toto omezení bude trvat od 16 hodin, úderem deváté by se ulice měly opět zprůjezdnit.

V souvislosti s touto akcí bude v předstihu uzavřena i ulice Česká, a to v úseku od ulice Radniční po Piaristickou, kde bude probíhat stavba i následná demontáž obří loutky anděla. Tato ulice by měla být pro veškerou dopravu uzavřena od 11 do 21 hodin.  

Štítky Dům umění, Přemysl Otakar II., Český slavík, No Name

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějcké náměstí přiletí anděl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.