Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motorová Prdel vypustila poslední pšouk

Byla to smutná, ale zároveň i prazvláštně veselá seance. Motorová Prdel se vydala na poslední cestu. Doprovázeli ji nejvěrnější fanoušci a také letití spolubojovníci - jezeďáci z Horní Plané, kteří jsou na hudebním písečku známí pod názvem Harvester. Pohřeb se konal 10. října v klubu Fabrika.

Je to tak... Vyhlášená a samozvaná komorní filharmonie ze Zlivi oznámila konec kariéry. Podle vyjádření na Facebooku chybí čas, nápady a játra už nespalují tolik, kolik by si samotní muzikanti představovali.

Vědět, kdy je čas odejít, je také svým způsobem umění, ačkoliv těžko říct, jak to s Motorovou Prdelí ve skutečnosti bude. Podívejme se, kolikrát se vrátil Elán, kolik rozlučkových turné jeli Kiss, a kdy už se s koncerty nadobro loučil Ozzy Osbourne.

Ostatně samotná Motorová Prdel si nechává vrátka otevřená, viz její vyjádření na Facebooku:

„Abychom trochu uklidnili situaci, rádi bychom vám nastínili několik nejpravděpodobnějších scénářů vývoje budoucího:

Varianta A) Budeme hrát dál. Název Motorová Prdel zůstává.
Varianta B) Nebudeme hrát dál. Název není žádný.
Varianta C) Budeme hrát jenom občas. Název Motorová Prdel zůstává.
Varianta D) Budeme hrát v okleštěné sestavě. Název se mění na Motoprdel.
Varianta E) Přibereme další členy. Název se mění na Motorová Megaprdel.
Varianta F) Budeme hrát jen písničky od Karla G. Název se mění na Prdel Karla G.
Varianta G) Budeme hrát jen ve velkých halách a v televizi. Název se mění na Lumpíci.“

Pojďme se vrátit k pohřbu, který se v pátek konal ve Fabrice. Jako první na scénu nastoupili již zmiňovaní Harvester, kteří spustili několik šumavských pohřebních pochodů, z nichž nejvíce vyčníval příběh o Pamele Anderson, jež se údajně vyskytla v Horní Plané.

Harvester se mohl pochlubit naprosto skvělým zvukem, který byl dostatečně tvrdý a zároveň čitelný. Kapela měla skvělý feeling, takže není divu, že pomaličku rozhýbala řadu smutečních hostů. A to natolik, že se ke konci jejich vystoupení rozjel i takzvaný stage diving, neboli skákání fanoušků z pódia.

Harvester produkují aggro rock, který má kořeny v hlubokém undergroundu. Není to žádné umění, ale kluci dokáží pobavit, a to je nejdůležitější.

Motorová Prdel rozjela svoji produkci zhruba o půl hodiny později. I když... Rozjela je v tomto případě silné slovo! Muzikanti sice nastoupili před mikrofony, ale vypadalo to, že se přes všechno vykecávání k hraní ani nedostanou. „Sakra, hrajte už,“ zakřičel jeden z fanoušků a Motorová Prdel poslechla.

Popisovat její produkci je takřka nadlidský úkol, to se musí zkrátka slyšet. Harmonika, bicí, basa, dechy... Člověk měl pocit, jako by se vrátil do hlubokých 70. let na nějakou undergroundovou akci. Motorovou Prdel je třeba vnímat jako celek. Už jenom fakt, že publikum prskalo smíchy a mezi songy bouřilo, znamená, že se královsky bavilo. Mise úspěšná!

Je jasné, že fanoušky Pink Floyd, kteří by na tuto akci nechtěně zabloudili, by nejspíš museli odvézt do nemocnice. Na druhou stranu je fajn, že v dnešní době, kdy každý hraje jako Satriani a má vybavení, o kterém se Metallice do 90. let ani nesnilo, se ještě dají najít kapely, které si těžkou hlavu s nějakým uměním nedělají. Prostě to drhnou přímočaře, syrově a chyby berou jako samozřejmou součást produkce.

R.I.P. Motorová Prdel! Těšíme se na vaše znovuzrození pod názvem Lumpíci a comebackový koncert na Vypichu!

Štítky Motorová Prdel, Harvester, Finální pšouk, klub Fabrika, umění, Horní Planá, Facebook, Ozzy Osbourne, Pamela Anderson, Zliv, Pink Floyd, Metallica, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorová Prdel vypustila poslední pšouk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.