Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Milan Knížák bude přednášet o loutkách

Originální umělec a trn v patě minulého režimu. Milan Knížák patří k výrazným osobnostem České republiky. V pondělí 20. října se s ním budete moci setkat v přednáškovém sále Národního památkové ústavu v Českých Budějovicích.

Od 17 hodin zde bude mít přednášku s názvem Hrdé loutky, která byla původně v plánu již na jaře, ale nakonec byla přesunuta na podzim.

„Známý výtvarník, hudebník, performer a někdejší ředitel Národní galerie v Praze se bude věnovat tématu historických loutek. Promluví nejen o jejich sbírání a restaurování, ale zajímavý bude i jeho celkový pohled na život s loutkami,“ uvedla mluvčí NPÚ v Českých Budějovicích Jitka Skořepová.

Podzimní část oblíbeného přednáškového cyklu, který pořádá Národní památkový ústav, odstartovala 6. října. První vlaštovkou byla přednáška Markéty Slabováz.

O dalších přednáškách bude NPÚ informovat. „Přednášky budou opět probíhat v pondělí ve čtrnáctidenním rozmezí vždy od 17. hodiny v přednáškovém sále Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Českých Budějovicích v budově na Senovážném náměstí číslo popisné 6. Vstup na všechny přednášky je volný. Přednáškový cyklus se koná vždy v jarních a podzimních cyklech,“ dodala Jitka Skořepová.

Štítky Milan Knížák, Hrdé loutky, Národní památkový ústav, České Budějovice, přednáška, cyklus přednášek, Česko, Národní galerie v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Knížák bude přednášet o loutkách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.