Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Metalové hvězdy v pátek večer rozsvítily Slavii

Metal jsem naposledy poslouchala, když mi bylo okolo šestnácti, sedmnácti let. No, spíš jsem tehdy zkoušela, jaký styly muziky budu poslouchat. A tehdy se móda měnila velice rychle.

S těmito vzpomínkami jsem se v pátek večer nejistě ubírala směrem Kulturní dům Slavie, kde měl podle plánu proběhnout hned trojkoncert metalových mistrů. A jakých že?

Hlavními hvězdami večera měli být metaloví Krucipüsk, jež diváky celý večer bavili spolu s českokrumlovskou kapelou Who Killed Marylin? a pražskými Status Praesents, kteří kříží hardcore a rap metal.

Na místo jsem dorazila lehce po sedmé večerní, abych si obhlédla terén. Kolem Slavie se to již začalo hemžit lidmi, které bych ve své neznalosti nazvala „fakt tvrdí metaláci“. Oděna do černé barvy, abych tolik nevyčnívala, jsem se rozhodla počkat na svého kolegu. Ten pro jistotu přišel v károvaném žluto-hnědém svetříku. Ten asi vyčnívat chtěl.

No, koneckonců o bizardní zjevy nebyla celý večer nouze. Pánové se šílenými účesy, dámy v síťovaných punčochách. Každý podle své libosti. Kolem osmé hodiny, kdy měla začít hrát první kapela, nebyla v sále ještě ani polovina lidí.

Po zběžném prozkoumání terénu jsem spěšně zamířila na bar, abych se trochu otrkala. Mírně po osmé se začaly ozývat první tóny. No... tóny... Před pódiem se tvořil malý kotel. Musím ale uznat, že to tihle pařmeni umí rozpoutat naplno. Nemusí být ani pod obraz, stačí jen pár kytarových riffů a už hází hlavami jako o závod.

Zvědavá jsem byla hlavně na věhlasné Krucipüsk. Když se na jevišti objevil frontman skupiny Tomáš Hajíček, byl sál už skoro plný. „Tenhle týpek vypadá jako bezdomovec, ale zpívat fakt umí,“ připustil jeden z návštěvníků koncertu Michal Litvan.

I já musím říct, že se to dalo docela poslouchat. Chvílemi jsem zkoušela házet vlasy jako týpek v první řadě, ale dlouho jsem to nevydržela. Ani pivo v mém žaludku by to pravděpodobně nevydrželo. Atmosféra byla suprová a lidé se fakt bavili.

„Na tenhle koncert jsem se dostala úplně náhodou. Už se v Česku moc nezdržuji, ale byla jsem z Nového Zélandu vyhládlá po pořádný pařbě. Krucipüsk jsem slyšela před lety a musím říct, že mě moc nebavili. Teď se ale sama divím, protože jsem si koncert fakt užila,“ říká Lenka Perníková, která dříve psala texty pro zmíněnou kapelu Who Killed Marylin.

Nutno tedy říci, že koncert se vyvedl a fanoušci byli nadšení. Kladně akci hodnotí i Ivana Buková, manažerka kapely Krucipüsk: „Chtěli bychom moc poděkovat a pochválit pana pořadatele i návštěvníky koncertu v Českých Budějovicích! Krásně se o nás starali a celá akce byla víc než skvělá!“ Krucipüsk znovu zahrají 28. prosince v krumlovském klubu FabriČKa.

Metalové kapely zahrály v KD Slavie

Úterý, 13. listopadu 2012, 11:35

Metalové kapely zahrály v KD Slavie
Metalové kapely zahrály v KD Slavie

Štítky Krucipüsk, Status Praesents, Who Killed Marilyn, koncert, KD Slavie, hudební skupina, styl, Ivana Buková, Tomáš Hajíček, Česko, Nový Zéland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Metalové hvězdy v pátek večer rozsvítily Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.