Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Marathon se na velkém pódiu neztratili. Jejich bigbít bavil

Vyhrát soutěž a následně vystoupit na budějckém náměstí v rámci adventního programu, to je pro dva roky starou kapelu jistě nemalá výzva. Ač byli kluci z Marathonu z Dolního Bukovska pod určitým tlakem, s postem headlinera Dne s Budějckou Drbnou si poradili se ctí.

ČTĚTE TAKÉ: AdventStar jim dala šanci vyniknout. A oni toho využili

Svým způsobem je to vzkaz všem producentům a organizátorům, kteří často sahají po stále stejných jménech a podepisují se tak na stagnaci tuzemské rockové scény. Marathon ve středu na náměstí dokázal, že i mladá krev dokáže zaujmout a velké pódium jí sluší.

Marathon se prezentuje jako punk/rock, ale defakto se jedná o přímočarý bigbít, který nemá daleko například k dnešnímu Harleji - pár akordů, jednoduchá struktura skladeb a sázka na zpěvné refrény. Pozor, tím tvorbu kapely neznehodnocuji, naopak si myslím, že hrají to, co se líbí široké skupině lidí.

Pozorné ucho mohlo během vystoupení zaznamenat mnoho chyb, ale to už k živákům patří. Důležité je, že Marathon měli „drajv“ a i přes svoji skromnost působili sebevědomě. Toliko potřebný základ již mají, evidentně si i našli vlastní tvář, hraní na velké scéně je také nemalá zkušenost...

ČTĚTE TAKÉ: AdventStar Marathon: Té šance si nesmírně vážíme!

Pokud kluci budou i nadále ve své muzice pokračovat, možná o nich ještě uslyšíme, ačkoliv je jasné, že v tomto stylu je už mnoho let jaksi „přehuštěno“. S pořádnou dávkou odhodlání se dá ale zvládnout leccos. Držíme palce!

I ostatní kapely, které se probojovaly na Den s Budějckou Drbnou, dokázaly, že potenciál mají. Největším překvapením byli asi českokrumlovští Element, kteří dokázali zaujmout hned několik generací. Holt klasický rock´n´roll neumírá!

Den s Budějckou Drbnou

Středa, 17. prosince 2014, 18:05

Marathon
The Greens předali Barunce Sedláčkové šek na 60 tisíc korun

Štítky AdventStar, Budějovický advent, Den s Budějckou Drbnou, Marathon, hudební skupina, Drbna.cz, Dolní Bukovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marathon se na velkém pódiu neztratili. Jejich bigbít bavil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.