Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

„Mám náušnice a obočí mý sestřenice,“ znělo Slavií

Budějcký Café Klub Slavie v pátek večer rozhýbala mladá, šílená a progresivní dvojice Čokovoko.

Samy se prezentují jako nejsyrovější a nejméně nadaná hudební skupina z Brna. Jsou charakteristické svými bizardními oblečky a snad ještě bizardnějšími texty. O kom je řeč? Budějcká Drbna se vydala na koncert této šílené dvojky, která si říká Čokovoko.

Adéla Elbel a Zuzana Fuksová, které na české hudební scéně působí již od roku 2006, přijely v pátek do českobudějovického Café Klubu Slavie představit svou vlastní hudbu. Od devíti hodin večerní se klub začal plnit a fanoušci netrpělivě očekávali, co si tyto dvě neobvyklé bytosti přichystají tentokrát.

A děvčata nezklamala. Adéla si to na pódium přifrčela asi v šestivrstvém kostýmu, jehož části postupně odkládala. Zuzana se oproti ní oblékla do šatů, ušitých z osušky s motivem kočky. Šílené kostýmky doplnily bláznivými tanečními kreacemi a pohotovým vtipem.

Klub byl naplněn. Lidé křepčili na ty nejbláznivější texty. A zazněly ty největší hity jako Čundrácká, Mám ráda a Etapy v životě ženy. Všechny tyto písně jsou k poslechu na CD s jednoduchým a výstižným názvem Hudba. Někomu to může připadat jako výsměch hudební scéně, ale holky to berou zcela s nadhledem.

Po koncertě Čokovoko následovala diskotéka. A jak se mladým raperkám líbilo v Budějovicích? „Budějovice jsou skvělé. Viděla jsem nádraží a tady za rohem je park,“ popisuje s nadsázkou jihočeskou metropoli Adéla. „Publikum bylo vstřícné, milé, veselé. Na Čechy bylo takové moravské,“ míní Adéla. Co na to její kolegyně? Stejně jako Adéla, i Zuzana viděla jen nádraží. „Ještě jsem tu jedla rizoto,“ chlubí se. „Publikum bylo překvapivě divoké,“ dodává brněnská raperka.

Foto: Jan Fau & www.cokovoko.cz

Štítky Adéla Elbel, Zuzana Fuksová, obočí, náušnice, Brno, České Budějovice, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Mám náušnice a obočí mý sestřenice,“ znělo Slavií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.