Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Light show na kolejích přilákala tisíce diváků

Jihočeská univerzita se probírá k životu. Důkazem toho byla úterní Light show, která na hodinu rozzářila okna koleje v univerzitním kampusu. Unikátní světelné představení, které se již uskutečnilo v Brně a dnes se chystá i v české metropoli, dorazilo do Budějc úplně poprvé.

Excelent Kolej roku 2013 přinesla do jihočeské metropole kombinaci světelných efektů, jichž dosáhla instalací lamp do kolejních pokojů. Světelné efekty doprovázely melodie známých písní.

Celý program odstartoval po osmnácté hodině vystoupením studentských kapel ATD a Narttu. Počasí přálo, a tak se kampus univerzity rychle zaplnil. Samotná světelná show vypukla krátce po setmění. Kolejní budova umožnila využít plochu 10 x 11 oken.

Areál Jihočeské univerzity ten večer přivítal až pětitisícový dav diváků. Vedle koleje, na níž byla show realizována, pořadatelé postavili speciální stage, ze které celou akci uváděl známý moderátor Kazma. Toho zná většina lidí z jeho pořadu One Man Show nebo vysílání Fajn Radia.

Light Show je ale především spojena se soutěží o nejlepší vysokoškolskou kolej roku. Studenti hlasují pro koleje, s nimiž jsou spokojeni nejvíce.

„Celkově se mi světelná show líbila, ale některé pasáže byly docela nudné. Nejvíc u mě zabodovaly animace z různých filmů a starých počítačových her,“ řekla jedna ze studentek a návštěvnic akce Petra Hromková.

Obecně byly ohlasy různé. Někomu to připadalo dlouhé a nezáživné, jiní byli nadšeni. Po skončení akce se studenti přesunuli do nedalekého klubu, kde se rozjela after party.

Hořké probuzení ale přišlo ráno. Organizátoři poněkud podcenili přípravu odpadkových košů a popelnic, a tak byl celý kampus doslova zasypán pivními kelímky. Na Facebooku se následně rozhořela diskuze na téma špatná organizace versus nevychovaní studenti. Nakonec ale vše dobře dopadlo.

Jiří Váňa, vedoucí útvaru vnějších vztahů a komunikace Jihočeské univerzity, následně uvedl oficiální stanovisko univerzity. „Úklid po akci byl dle předchozí domluvy zástupců univerzity a pořádající společnosti Studenta media, s.r.o. zajišťován univerzitou. Úklid proběhl přesně podle domluvy v čase kratším, než který byl původně vymezen. Jak se mohl každý přesvědčit, dotčená plocha i okolní prostory byly ve středu v 11 hodin kompletně uklizeny a uvedeny do původního stavu. Další den byl tedy kampus opět jako vymetený a připravený na další akci.“

Štítky Light show, Excelent Kolej roku 2013, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, Brno, představení, Jiří Váňa, Facebook, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

Když si odmyslíte že leží lidské exkrementy i kolem menzy dnes tak fakt dobrý!!!!

Čtvrtek, 18. dubna 2013, 21:38Odpovědět

Light show na kolejích přilákala tisíce diváků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.