Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Létu v Hluboké nad Vltavou vládne hudba

Nejen turisté, ale také hudba ovládá v letní sezoně Hlubokou nad Vltavou. Minulou středu byl slavnostním koncertem zahájen Hudební festival Hluboká 2013.

V sále Alšovy Jihočeské galerie v premiérovém koncertu předvedl své umění houslový virtuos Václav Hudeček. Právě AJG je hlavním místem konání koncertů 57. ročníku festivalu.

Úctyhodný počet ročníků vznikl díky spojení festivalu pořádaného už 40 let Alšovou jihočeskou galerií a festivalu Hudební léto Hluboká, který má za sebou 17 let.

Se spojením obou festivalů seznámil diváky v úvodním proslovu Petr Píša, jeden ze dvou organizátorů festivalu - druhým je AJG.

„Jsem velmi rád, že díky nabídce ředitele Alšovy jihočeské galerie Aleše Seiferta na spojení obou festivalů našla hudba v AJG spolehlivé zázemí, včetně jistoty, že nám koncerty nezmoknou, tak, jako se někdy stávalo na původním místě konání festivalu, na zámeckém nádvoří,“ uvedl Petr Píša a zároveň vyjádřil přání, aby hudbymilovní příznivci festivalu našli v programu co nejvíce zajímavých koncertů.

Hudební festival Hluboká mimo jiné přinese koncert Felixe Slováčka, Jiřího Pavlici a Hradišťanu, Ondřeje Havelky a Melody Makers, Jiřího Korna a 4TETu a dalších.

Štítky Hudební festival Hluboká 2013, hudební festival, Hluboká nad Vltavou, festival, koncert, hudba, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Petr Píša, Václav Hudeček, Felix Slováček, Jiří Pavlica, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Létu v Hluboké nad Vltavou vládne hudba  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.