Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letní scénu ovládne festival Central Park Slavie

Již potřetí proběhne v Českých Budějovicích během letních prázdnin neziskový multižánrový hudební festival Central Park Slavie, který představí širokou řadu umělců a kapel, žánrů a stylů pro všechny posluchače. Několikatýdenní akce startuje už tento týden ve čtvrtek.

Festival má za cíl naplnit budějckou kulturní scénu v průběhu léta, kdy místní i turisté hledají způsoby, jak se přes den i po večerech zabavit. Náplň festivalu není nijak vyhraněná, naopak by měla potěšit všechny posluchače od dětí až po seniory.

Ročník 2014 bude probíhat od 17. července do 29. srpna a představí se na něm desítky umělců. Předchozí ročník navštívilo více než 5000 diváků a letos organizátoři očekávají ještě větší návštěvnost. Festival je opravdu pro každého, a proto je vstupné na všechny akce zdarma.

O žánrové pestrosti festivalu svědčí výčet hudebních stylů: elektronika (chillout, elektroswing, drum&bass), rap, rock (bigbít, alternative rock, psychedelic rock, punk rock, acoustic rock), jazz, latin jazz, rock’n’roll, folk a další.

Mezi vrcholy festivalu bude patřit koncert legendární české kapely Vltava, který proběhne ve čtvrtek 24. července od 20.30 hodin. Vltava je jednou z neoriginálnějších kapel české hudební scény díky nezvyklé poetice textů, nezaměnitelnému hudebnímu stylu a charismatu Roberta Nebřenského.

Elektronická část bude zastřešena již tradiční značkou Somersby Gangster Trippin, což slibuje velký mejdan až do rána. V pátek 18. července odstartuje Gangster Trippin na letní scéně a bude pokračovat v Café klubu Slavie. Druhé kolo proběhne v pátek 15. srpna. Za DJský pult se postaví dlouhá řada osobností, jako třeba Deadly Viperz a Mc Coppa.

Pro starší publikum zahrají hvězdy ze Šlágr TV, a to ve středu 6. srpna od 15 hodin. Následující čtvrtek bude patřit jazzu a rock’n’rollu, ale jazzband Jazza Nostra složený z profesionálních hudebníků zahraje už 25. července. Z místních kapel se představí dobře známý Smutný Karel nebo Strong Coffee se svým funk rockem.

Dětem je pak věnováno celé odpoledne ve čtvrtek 21. srpna od 15 hodin s tvůrčími dílnami a hrami v podání výtvarného ateliéru TVOR a následnou pohádkou od Studia dell’arte.

To byla jen malá ochutnávka z festivalu. Celý program najdete na stránkách www.klubslavie.cz. Nenechte si ujít jediný letní open air festival v srdci Českých Budějovic!

Tisková zpráva

Štítky Central Park Slavie, festival, hudba, letní scéna, KD Slavie, České Budějovice, hudební skupina, styl, rock, jazz, hudební festival, Vltava (Helsinky), Robert Nebřenský, Šlágr TV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní scénu ovládne festival Central Park Slavie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.