Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krokodýli ozvláštňují letošní výstavu orchidejí v Metropolu

Krása a křehkost, kterou v sobě skrývají okouzlující barevné květiny, kontrastují na výstavě orchidejí v DK Metropol s akvárii s krokodýly, kteří byli zapůjčeni ze ZOO v Protivíně. Tradičně uvidíte i terária s exotickým hmyzem a hady. Nádheru rostlin podtrhují i ručně dělané keramické květináče.

Pěstitelé těchto exotických rostlinek si přijdou až do 12. dubna na své ve výstavní síni DK Metropol. Výstava orchidejí je prodejní. Návštěvník si tak může domů odnést téměř každou květinu, která mu padne do oka.

Fakt, že podobná výstava se nedávno konala i v Jihočeském muzeu, zaznamenal pořadatel a náruživý pěstitel těchto barevných krasavic Karel Willinger. „Bohužel už před námi proběhlo několik jiných výstav orchidejí, takže je vidět, oproti loňskému roku, pokles návštěvnosti. Je to škoda, protože zrovna teď mohou návštěvníci vidět květy masožravých rostlin v plné kráse. Také tu letos máme poprvé krokodýly a k vidění jsou i skvosty v podobě malých květinek s názvem Dendrobium cuthbertsonii, které jsem kdysi dovezl z Papuy-Nové Guineje. V té době bylo ještě možné květinu převézt, dnes už se vám to nepovede,“ řekl.

Přímo na místě také zastihnete samotné pěstitele i vystavovatele, kteří vám rádi podají veškeré informace ohledně rostlin, které je možné na výstavě zakoupit. Poradí vám s jejich pěstováním i výběrem.

Výstava orchidejí v DK Metropol

Čtvrtek, 9. dubna 2015, 11:03

Krokodýli ozvláštňují letošní výstavu orchidejí v Metropolu
Krokodýli ozvláštňují letošní výstavu orchidejí v Metropolu

Štítky květiny, orchideje, výstava, krokodýli, Metropol, masožravé rostliny, vstavačovité, Dům kultury Metropol, Protivín, rostliny, krokodýl, Guinea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krokodýli ozvláštňují letošní výstavu orchidejí v Metropolu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.