Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kompas ukazuje na jih. Do Budějc!

Všechny cestou vedou do Říma?? To je tedy pěkný drb, protože každý Budějčák ví, že všechny cesty vedou do Budějc. A když ne všechny, tak cesty těch, kteří se zajímají o Jižní Čechy jako oblíbenou turistickou destinaci, v pátek 7. října a v sobotu 8.října do Budějc určitě povedou.

Jejich cílem bude konkrétně Dům kultury Metropol, ve kterém se bude konat už 4. ročník veletrhu zážitků, možností a vizí cestovního ruchu s názvem Jihočeský kompas. Na veletrhu se představí města i turistické regiony,které budou prezentovat své typické zajímavosti,  novinky v cestovním ruchu a atraktivní nápady, které by měly přilákat další nové návštěvníky. Jihočeský  kompas nabídne návštěvníkům informace o možnostech  dovolených a výletů v jižních Čechách, a to v jakoukoliv roční dobu pro všechny věkové kategorie.Letos na veletrhu cestovního ruchu vystavuje nebo se nějakým způsobem prezentuje přes 80 subjektů od rodinných penzionů přes hotely a jihočeské památkové subjekty až po relaxační a wellnes centra..

Součástí Jč. kompasu bude také atraktivní doprovodný program pro všechny věkové kategorie, např. ovocnářský a řemeslný trh, různá cestovatelská vyprávění, hudební produkce či folklórní soutěž Jihočeská panenka. Svou účast na letošním ročníku přislíbili i mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura či publicista Ivo Šmoldas.

Velmi přitažlivou novinkou letošního veletrhu bude mobilní farmářský trh „Chutná hezky jihočesky“, který nabídne kvalitní jihočeské potraviny, zejména ovoce, zeleninu, mléčné, pekařské a masné výrobky.  V sobotu se návštěvníci Kompasu mohou těšit na ochutnávky z kuchyně Petra Stupky a nabídku stánků s jihočeskými specialitami ve vstupní hale Metropolu. Gastronomickou část veletrhu bude jistit restaurace Metropol s nabídkou zvěřinových specialit a pokrmy ze zabíjačky.

Štítky České Budějovice, veletrh, cestovní ruch, kompas, Jihočeský kraj, Dům kultury Metropol, Řím, turistická destinace, Tomio Okamura, Ivo Šmoldas, Asociace českých cestovních kanceláří a agentur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kompas ukazuje na jih. Do Budějc!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.