Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Handifest přiveze do Budějc Xindla X a Blue Effect

Před několika dny vylétla do vzduchu smutná zpráva, že na Budějovickém Majálesu nevystoupí ani skupina Kabát, ani Tomáš Klus, ba ani Mandrage. Co by to ale bylo za párty květen bez nějakého mainstreamu? Lahodí vašemu uchu nějaká ta Xindlovina nebo tóny Hvězdáře od UDG?

Organizátoři Handifestu, který se v kampusu Jihočeské univerzity uskuteční už 28. května, především myslí na rodiče s postižnými dětmi, kvůli nimž celou akci pořádají.

Nedávno Budějcká Drbna přinesla rozhovor s hlavním organizátorem a otcem celé myšlenky. Veškerý výtěžek ze vstupenek půjde na čtyři rodiny s postiženými dětmi.

A na koho se tedy v Budějcích můžete těšit? Vystoupí Xindl X obdařený neobvyklým talentem břitce pojmenovávat věci tak, jak jsou, krásná rusovláska Bára Zemanová, legenda mezi rockovými hvězdami Blue Effect, kteří nás baví už od roku 1968, již zmínění a vždy poetiční UDG, rock'n'rollem sršící Imodium a zapomenout nelze ani na uskákané a z puberty nikdy nevycházející Rybičky 48 či jihočeskou kapelu Just, jejíž členové jsou právě organizátoři celé dobročinné akce.

Nadační fond Handifest uspořádá celkem tři festivaly. Cena vstupenek v předprodeji, který probíhá v síti Ticketstream až do 25. května, je 150 Kč. Na místě je základní cena 200 Kč, při předložení použité jízdenky MHD z daného dne pak 180 Kč.

„Naším mottem je heslo ‚benefice jinak‘. Chceme pomáhat lidem, kteří to potřebují, ale nechceme od návštěvníků peníze proto, že se jedná o charitu, ale proto, že za své peníze dostanou pořádnou porci kvalitní muziky,“ shrnuje poslání festivalů předseda správní rady nadačního fondu Jan Šátava.

Štítky Handifest, festival, charita, postižené děti, Xindl X, Tomáš Klus, Kabát, Mandrage, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Imodium, Rybičky 48, Drbna.cz, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Handifest přiveze do Budějc Xindla X a Blue Effect  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.