Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Handifest nebude, na kolena ho srazily chybějící finance

Kvůli nedostatku financí se budějcký Handifest neuskuteční. Jeho konání by bylo pro nadační fond likvidační. „Festivaly pořádáme především proto, abychom pomohli rodinám, ne kvůli festivalům samotným. Zrušení je jediná možnost, jak dostát našim závazkům,“ říkají organizátoři.

Poté, co na poslední chvíli odřekl spolupráci velký sponzor, který měl uhradit značnou část nákladů, museli organizátoři udělat řadu škrtů v rozpočtu a spoléhat na výnosy z výtoče piva na plzeňském Handifestu. Ty ale byly oproti předpokladům velmi nízké.

„Dalším důvodem, kvůli kterému jsme se rozhodli pro toto krajní řešení, je předpokládané deštivé počasí a fakt, že louka u Jihočeské univerzity nemá drenáž, takže by areál byl zanedlouho velká bahnitá louže,“ uvedl Matěj Malecha, tiskový mluvčí Handifestu, který se měl konat tuto středu 28. května.

Podporované rodiny s hendikepovanými dětmi samozřejmě obdrží peníze vybrané na Handifestu v Plzni a na podzimním festivalu v Dobříši u Prahy, který se koná 7. listopadu.

„Kdybychom Handifest v Českých Budějovicích nezrušili, nadační fond by skončil v dluzích a s velkou pravděpodobností by v činnosti nepokračoval. Naším cílem ale je pomáhat dlouhodobě,“ vysvětluje Jan Šátava, předseda správní rady Handifestu.

Peníze za lístky koupené v předprodeji vrátí předprodejce, u kterého byly zakoupeny. „Omlouváme se všem, kteří se těšili na své oblíbené kapely a doufáme, že příští rok letošní selhání napravíme,“ dodává Šátava.

Foto: Petr Skřivánek

Štítky Handifest, festival, charita, postižené děti, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Praha, Plzeň, finance, Dobříš, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Handifest nebude, na kolena ho srazily chybějící finance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.