Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOREPORT: Sto zvířat hrálo na klavír v bordelu

Název nového alba se dá vysvětlit různě. V pátek však rozhodně žádný bordel v Kulturním domě Slavie nebyl. Posluchači byli ukáznění a ze začátku se drželi od pódia spíš v povzdálí. Budějcká Drbna to samozřejmě chápe, vždyť jeden nikdy neví, co se může stát, když na jeviště vypustíte osm zvířat.

Jak to již bývá zvykem, trvalo přes půl hodiny, než koncert vypukl. Asi je to tak správně propočítané, protože odbavit takovou hromadu ska nadšenců u okýnka s pivem dalo jistě práci. V osm hodin by totiž Sto zvířat museli hrát v šatně, aby měli nějaké posluchače.

Ovšem jak zazněly první tóny hudby, sál se zaplnil. Většina Budějčáků přihlížela, pár nadšenců tančilo, ale kotel ani bordel v něm neproběhl.

„Člověk si jde poslechnout jejich novou hudbu a nakonec zjistí, že ho stejně berou ty skvělý starý songy a nečeká na nic jiného, než se rozezní místností. To pak do žil vjede taková energie a radost. Sto zvířat poslouchám už asi patnáct let a musím říct, že nejlepší koncerty byly v Českém Krumlově v malém baru, kde s námi kapela popíjela, pak něco zahrála, my se mohli ušlapat, zase popila, poseděla. Mělo to lepší atmosféru než tyhle velký akce, i když dneska je atmoška fajn. Taková spíše zádumčivá,“ zavzpomínala Andrea Vorlová.

Estetika nového alba Hraju na klavír v bordelu, díky kterému se odehrál tento koncert, si libuje ve velkolepých pokleslých burleskních aranžích, kde se kabaret setkává s dekadencí, nadsázkou i parodií.

Proto se tedy zpěvačka Jana Jelínková objevila na pódiu v krásných červených šatech s labutěnkou, proto střídání čepic a klobouků, proto ten červený neonový nápis Hotel Bellevue. Prostě skvělý dekadentní večírek!

Štítky Sto zvířat, koncert, KD Slavie, České Budějovice, klavír, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOREPORT: Sto zvířat hrálo na klavír v bordelu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.